29 Mayıs 2014 22:08

Lazaritsa Moldova’da

Moldava’nın Kisinev şehrin de düzenlenen 11.Uluslararası Sahne Sanatları Festivali ve Bienali’nde bu yıl Türkiye’den Devrim Evin’in oynadığı tek kişilik performans “Lazaritsa” (Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek) oyunu yer alıyor.

Lazaritsa  Moldova’da
Paylaş

Moldava’nın Kisinev şehrin de düzenlenen 11.Uluslararası Sahne Sanatları Festivali ve Bienali’nde bu yıl Türkiye’den  Devrim Evin’in oynadığı tek kişilik performans “Lazaritsa” (Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek) oyunu yer alıyor.

15 Haziran’a kadar devam edecek olan festivalin bu yıl ki başlığı Make Theatre Not War (Savaşma Tiyatro Yap)

Fransa, İngiltere, Japonya, Ukrayna, Gürcistan, Güney Kore, Romanya, Polonya, Moldova ve  İsrail’in gibi önemli ülkelerin bulunduğu bu festivale Devlet Tiyatroları, Devrim Evin’in oynadığı tek kişilik performans “Lazaritsa” (Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek) oyunuyla katıldı.

2014 yılının Ocak ayında Türkiye”de ilk kez sahnelenen, Yordan Radichkov’un yazdığı Umut Toprak’ in sahnelediği oyun Adana ve Trabzon illerinde sahnelendikten sonra yurt dışındaki önemli festivallerden aldığı davetle de dikkatleri üzerine çekti.  Oyun önümüzdeki sezon da Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye de ve yurt dışındaki festivallerde sahnelenmeye devam edecek ..

Lazaritsa (Bir İnsan Bir Ağaç Bir Köpek) oyunu BITEI kapsamında 6 Haziran Cuma günü saat 19.00 da sahnelenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek enstrümanları sesleri’

SONRAKİ HABER

‘Karşı Direniş’in yanındayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...