23 Haziran 2011 11:27

Meclis’te bizim de sesimiz olsun!

Maltepeli kadınlar, Meclis’te kendi seslerini duyuracağına inandıkları Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel için canla başla çalışıyor. Geçen hafta pazar kahvaltısında bir araya gelen kadınlar, “Sebahat Tuncel mücadeleci bir kadın ve Meclis’te bizi çok iyi temsil edeceğini düşünüyoruz” dediler.

Meclis’te bizim de sesimiz olsun!
Paylaş
Mehtap Okuyan

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Adayı Sebahat Tuncel adına düzenlenen kahvaltıya çok sayıda kadın katıldı. Katılımcılardan Leyla Kumru, yaptığı konuşmada, Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin, Alevilerin, işçi ve emekçilerin, tüm ezilmişlerin bir araya gelerek Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nu oluşturduklarını söyledi. Sebahat Tuncel’in geçmiş dönemde Meclis’te kadınlar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Kumru, “Adayımız Sebahat Tuncel bir önceki dönemde mecliste kadınlarla ilgili 12 araştırma önergesi, 3 kanun teklifi verdi. Kadınların yer almadığı demokrasilerin, gerçek demokrasiler olmadığını her fırsatta dile getirdi” dedi.

Gençlerin artık ölmemesi ve anaların gözyaşlarının dinmesi için, yıllardır süren kirli savaşın son bulmasını istediklerini belirten Kumru, savaşa giden milyon dolarların eğitime, sağlığa, işsizliğin önlenmesine, kadına yönelik şiddeti durdurmaya harcanması gerektiğini söyledi. “Barışa katkı sunabilmek, yüzde 10 seçim barajını parçalayabilmek, işimize, ekmeğimize, özgürlüğümüze sahip çıkmak için kadınlar ve analar olarak en büyük görev bizlere düşüyor. 13 Haziran sabahı, Türkiye yeni bir güne uyanacak. Biz buna inanıyoruz” diyen Kumru, tüm kadınları bu fırsatı değerlendirmeye çağırdı.

Kendimiz için oy kullanalım

Etkinliğe katılan kadınlar, sokaklarda rahat dolaşabildikleri ve ezilmedikleri bir ülke isteklerini dile getirdiler. Dergimize konuşan kadınlar şunları söyledi:

Selver Enhas Bozyüz: Kadınlar artık ezilmemeli, eve kapanmamalı, dışarıda devam eden hayata katılabilmeli. Kadınlar hem anne, hem emekçi, hem mücadelecidir. Günümüzde kadın halen dövülüp şiddet görüyor ve nedense sevdikleri için bize bunları yaptıklarını söylüyorlar. Bu seçimlerde kadınlara büyük görev düşüyor. Kadınlar oylarını, kendilerinden yana olan parti ya da bağımsızlara vermeli. Ben Sebahat Tuncel’i destekliyorum. O mücadeleci bir kadın ve Meclis’te kadınları çok iyi temsil edeceğini düşünüyorum.

Şerife Şahin: Tayyip kazanmasın da kim kazanırsa kazansın! Kadın olarak hakkımı savunmak istiyorum. Artık sokaklarda bile rahat dolaşamıyoruz. Aldığımız ücret kendimize yetmiyor. Bu seçimlerde de kadınlar iyi düşünsünler ve oy kullansınlar. Blok adaylarından Sebahat Tuncel’in Meclis’e girmesini isterim.

Gülcan Erdem: Sebahat Meclis’e kadınlar için birçok kanun teklifi sundu. Mecliste bunları gündeme getirerek bizlerin daha fazla sesi olacağına inanıyorum. Ayrıca tüm bunların anayasayla teminat altına alınması için çalışıyor. Biz de onun seçilmesi için daha fazla mücadele edeceğiz.

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin uzun soluklu direnişi sonuç veriyor

SONRAKİ HABER

İngilizce söylesek böyle olur muydu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa