29 Mayıs 2014 13:42

Uğur Kurt'un polis kurşunuyla öldüğü tespit edildi

Okmeydanı'nda Uğur Kurt adlı vatandaşı öldüren silahın bir polise ait olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Kurt'u öldüren silahı kullanan polisle ilgili soruşturma başlatılması için valilikten izin istedi.

Uğur Kurt\'un polis kurşunuyla öldüğü tespit edildi
Paylaş

Uğur Kurt'un Okmeydanı Cemevi'nde bir cenaze törenine katılmak için beklerken silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada, Kurt'u öldüren silahın polise ait olduğu belirlendi. Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

14 SİLAHTAN 1'İ BELİRLENDİ

Soruşturma kapsamında olay yerinde görev yapan 14 polisin silahına el konuldu. 23 Mayıs'ta el konulan 14 silah, Adli Tıp Kurumu'nda balistik incelemeye alındı. Yapılan incelemenin ardından silahın polislere ait olan 14 silahtan biri olduğu belirlendi.

RAPOR ADLİ TIP KURUMU'NDAN

Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporu soruşturma savcılığına gönderdi. Şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği'nden soruşturma yürütülmesi için izin istendi.

Okmeydanı'nda liselilerin Berkin elvan ve Soma katliamı için yaptıkları eyleme polisin saldırısı sırasında Uğur Kurt isimli vatandaş, cemevi bahçesinde kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala “Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır” demişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İllüzyonun ustası Mandrake uğurlandı

SONRAKİ HABER

IŞİD, Serekâniye\'de katliam yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...