29 Mayıs 2014 06:00

Soma madenlerinde bir iş kazası daha!

Soma’da 301 maden işçisinin öldürülmesinin acısı henüz geçmemişken bir iş kazası daha yaşandı. İmbat Madencilik isimli şirkete bağlı maden ocağında bir işçi başından yaralandı.

Soma madenlerinde bir iş kazası daha!
Paylaş

Metin AKARSU
Birkan BULUT
Soma


Soma’da 301 maden işçisinin öldürülmesinin acısı henüz geçmemişken bir iş kazası daha yaşandı. İmbat Madencilik isimli şirkete bağlı maden ocağında bir işçi başından yaralandı.
Soma Eynez’deki maden ocağında 301 kişinin öldüğü işçi katliamının ardından bir iş kazası haberi de İmbat’tan geldi. İmbat maden ocağında çalışan A.A, işyerinde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kafasına taş düştüğü belirtilen A.A, hayati bir tehlike geçirmezken maden işçileri taş düşmesinin ya bantlardan ya da ocakları ayakta tutan ve TH ismi verilen ayaklıklardan kaynaklanabileceğini belirtti. Taş düşmesi olayının madenlerde sıkça yaşanabildiğini aktaran işçiler gerekli dikkat gösterilirse bu kazaların önlenebileceğini ifade ettiler.
Soma Devlet Hastanesinden edindiğimiz bilgilere göre A.A, gündüz vardiyasında yaralandı. A.A, 26 Mayıs günü saat 16.02’da hastaneye kaydettirildi. Başı yaralı olarak hastanenin acil servisine getirilen işçiye burada müdahale edildi. Sigortası olan A.A’nın durumu hastane kayıtlarına “iş kazası” olarak geçti. 38 yaşındaki madenci A.A, tedavisinin ardından taburcu edildi.

ÖRTBAS EDİLMEYE ÇALIŞILDI

İmbat’ta bir işçinin yaralandığı haberi kısa sürede madenciler arasında yayıldı. Kaza hem çalışan hem de çalışmayan işçilerden saklanmaya çalışırken bir işçi, A.A’nın hastaneye götürülüşünü gördüğünü söyledi ve şöyle anlattı: “Madenden çıkarılan bir arkadaşı gördüm. Başı yaralı ve sargılıydı. Taksiye bindirip hastaneye götürdüler.”
Konuştuğumuz birçok işçi, madende gerçekleşen bu iş kazasının bilerek gizlenmeye çalışıldığını söylediler.     


MADENLERDE ÜRETİM YOK ÇALIŞMA VAR

Soma Kömürcülük AŞ’de yaşanan facianın ardından üretim neredeyse bütün havzada durmuş durumda. Facianın gerçekleştiği Soma Madencilik’in iki ocağı kapatılmış bir ocağında ise sadece ocağın yolunun kapatılmaması için kazı çalışması yapılır durumda. Aynı şey İmbat Madencilik için de geçerli. İmbat’a bağlı maden ocaklarında da üretim ve kömür çıkarma yapılmazken işçiler ocak yolunun kapanmaması için gerekli işlemleri yapıyorlar. Yaşanan facia sonrasında işçiler diğer madenlerinde çok farklı olmadığını dile getirmiş, birçok işçi madenlere inmeyi reddetmişti.

ÖNCEKİ HABER

Somalılar huzursuz

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin gizli Soma’sı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...