29 Mayıs 2014 06:00

Ülke yasta patron işten atma telaşında

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikalarına üye oldukları için işten atılan MT Reklam işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

Ülke yasta patron işten atma telaşında
Paylaş

DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendikalarına üye oldukları için işten atılan MT Reklam işçilerini ziyaret ederek destek verdi. Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği bir günde işçilerin işten atıldığını belirten Serdaroğlu, MT Reklam patronunun tüm ülkenin işçi ölümleri nedeniyle yasta olduğu bir günde sırf sendikaya üye oldukları için işçileri işten attığını söyledi.

Yaklaşık 8 aydır Birleşik Metal- İş Sendikasının örgütlenme çalışmasını yürüttüğü MT Reklam’ın Düzce ve Gebze’deki fabrikalarında işten atılan işçilerin fabrika önündeki direnişi 2 haftayı geride bıraktı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun katılımıyla fabrika önünde yapılan açıklamaya diğer fabriklardan işçiler de katıldı. Servislerin fabrikadan çıkışını engelleyen MT Rekalm işçileri, direnişteki arkadaşlarının tekrar işe alınması ve sendika ile işverenin masaya oturması taleplerini yineledi.  

‘SENDİKALI İŞÇİ İSTEMİYORLAR’

Fabrika önündeki yüzlerce işçiye seslenen DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, tüm ülkenin hayatını kaybeden 301 maden işçisi yasta olduğu bir günde MT Reklam patronun işçileri işten attığına dikkat çekti. MT Reklam patronun “Sendikalı işçi çalıştırmaktansa fabrikayı kapatırım” sözlerine hatırlatan Serdaroğlu, hâlâ içeride çalışan ve sendikalarına üye olan işçilerin de işten atılmakla tehdit edildiğini söyledi. MT Reklam işçilerinin asgari ücretle ve zor koşullarda çalıştırılmalarına karşı sendikalarına üye olduklarını ifade eden Serdaroğlu “ MT Reklam işçisi işverenin yasa ve kural tanımaz tutumuna karşı sendikamızda örgütlenmeye karar vermiştir. MT Reklam işçileri ekmekleri için, çocuklarının geleceği için, işverenin haksız uygulamalarına hep birlikte karşı çıkmak için sendikalı olmuşlardır” dedi. “Tüm bu şartlar altında işçilerin sendikaya üye olmasından daha doğal ne olabilir?​” diye soran Serdaroğlu, “Sendikalı olmak anayasala haktır. Ayrıca uluslararası anlaşmalarla da bu hak garanti altına alınmıştır. Haksız bir şekilde işten atılan tüm işçi kardeşlerimiz sendikamızın koruması altındadır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gebze Çayırova ve Düzce’de 1. Organize Sanayi’de kurulu bulunan MT Reklam işçileri DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşçilerin sendikaya üye olduğunu öğrenen patron  “İş hacminde daralma yaşandığı, firmanın küçülmeye gideceği” gerekçesiyle Gebze Çayırova’da 22, Düzce’deki fabrikadan 23 olmak üzere toplam 45 işçiyi işten attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 600 işçinin çalıştığı işyerinde çoğunluğu sağladığına dair 13.05.2014’de yetki tespit yazısını aldı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avro bölgesinde her şey yolunda mı?

SONRAKİ HABER

Somalılar huzursuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...