28 Mayıs 2014 21:18

Öğrenciler TYS’yi ziyaret etti

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden bir gurup Türkiye Yazarlar Sendikasını ziyaret etti. TYS Yönetim Kurulu Üyeleri ile ortak bir toplantıya katılan İstanbul Üniversitesi öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığının TYS Edebiyat Müzesi ve Belgelik hakkındaki tutumunu eleştirdi.

Öğrenciler TYS’yi ziyaret etti
Paylaş

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden bir gurup Türkiye Yazarlar Sendikasını ziyaret etti. TYS Yönetim Kurulu Üyeleri ile ortak bir toplantıya katılan İstanbul Üniversitesi öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığının TYS Edebiyat Müzesi ve Belgelik hakkındaki tutumunu eleştirdi. Edebiyat Müzesi’nin boşaltılıp depo yapılmak istenmesinin anlaşılabilecek bir şey olmadığını” dile getiren öğrenciler, “süreci takip edeceklerini ve bu süreçte TYS ile birlikte hareket ederek müzenin korunması için gerekenleri yapacaklarını” belirterek bir basın açıklaması okudular. Koliler içerisinde tutulan özel eşyalar içerisinde Nâzım’ın da el yazmalarının olduğunu hatırlatan öğrenciler, “1963 yılında sürgünde ölen şairin 2014 yılında kolilerde saklanarak bir kez daha öldürülmek istendiğini” dile getirdiler.
Toplantıda ziyaretlerinden ötürü öğrencilere teşekkür eden TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, “Kültür ve Turizm Bakanlığının sürecin başından beri kendilerini görmezden geldiklerini, randevu taleplerinin sürekli geri çevrildiğini” dile getirdi. Anadolu Ajansı aracılığı ve bakanlığın resmi İnternet sitesinde yer alan haberlerden Bakanlığın, Edebiyat Müzesi hakkındaki fikirlerinden haberdar olduklarını dile getiren Köz, “İlgili haberlerde Adalar’da restorasyon halindeki üç katlı bir binadan bahsedildiğini, katlardan birisinin TYS Edebiyat Müzesi ve Belgeliği’ne ayrılacağını” okuduklarını, “bu konuda Bakanlığa bir yazı yazarak başvurduklarını ve sonucu beklediklerini” söyledi.
TYS Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbul Üniversitesi öğrencileri arasında gerçekleşen sohbet toplantısından sonra öğrenciler, TYS’nin armağan ettiği kitaplarla ayrılmadan önce, Edebiyat Müzesi ve Belgelik için şimdi olduğu gibi sürecin sonrasında da takipçi olacaklarını dile getirdiler. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Soma’da Maden-İş’e yeni yönetim atandı

SONRAKİ HABER

Kafka Ödülü Lianke’ye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...