28 Mayıs 2014 21:09

Türk-İş başkanı bakanı 'AK'ladı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın hemen ardından bölgeye gittiğini söyleyip kendini savunarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da övgüler düzdü.

Türk-İş başkanı bakanı \'AK\'ladı
Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın hemen ardından bölgeye gittiğini söyleyip kendini savunarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da övgüler düzdü. “En son cenaze kalana kadar oradan ayrılmadım ne zaman duvarlar örülmeye başladı ben o zaman oradan ayrıldım” diyerek kendini savunan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bu ülkede iyi şeyler yaptığını sözlerine eklemeyi unutmadı.  Enerji Bakanı Taner Yıldız için “Allah razı olsun. O da bizimle birlikte orada sabırla bekledi. Biz bakanımızla orada affedersiniz sadece ceset saydık, ölü saydık ne yaptık ki” itirafında bulunan Atalay, faciada hükümetin ve bakanlığın sorumluluğuna ise hiç değinmedi.

SADECE CESET SAYDIK

Edirne’de düzenlenen  ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’de konuşan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, hükümetin ve Türk-İş’in 301 maden işçisinin ölümündeki sorumluluğunu görmezden gelerek hem kendisini savundu hem de Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı savundu. Madene ilk giden kişiler arasında olduğunu, kendisinin ardından da  bakan Yıldız’ın madene geldiğini anlatan Atalay “Olayların yaşandığı maden ocağında son ceset çıkarılana kadar kaldım” diye konuştu. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma eylemine polis saldırdı, Praksis üyeleri gözaltında

SONRAKİ HABER

Soma’da Maden-İş’e yeni yönetim atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...