28 Mayıs 2014 18:33

Tehdit Ağrı’da da sürdü

Başbakan Erdoğan seçim mitingi için Ağrı’daydı. Erdoğan, itiraz ettikleri Ağrı seçimlerinde oy sayımının bir kez yapıldığını öne sürdü. Hizmetlere karşılık oy tehdidini kullanan Erdoğan, HDP ve BDP’ye yüklenmeyi de unutmadı. Kışkırtıcı üslubunu kullanan Erdoğan tekçi söylemini Ağrı’da da yeniledi.

Tehdit Ağrı’da da sürdü
Paylaş

Başbakan Erdoğan seçim mitingi için Ağrı’daydı. Erdoğan, itiraz ettikleri Ağrı seçimlerinde oy sayımının bir kez yapıldığını öne sürdü.  Hizmetlere karşılık oy tehdidini kullanan Erdoğan, HDP ve BDP’ye yüklenmeyi de unutmadı. Kışkırtıcı üslubunu kullanan Erdoğan tekçi söylemini Ağrı’da da yeniledi.

Haziranda yenilecek seçim için Ağrı’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için polis kenti ablukaya aldı. Miting için çevre il ve ilçelerden otobüs firmaları ve belediye otobüsleri ile kente çok sayıda kişi getirildi. Özellikle çevre il ve ilçelerden çok sayıda korucunun da mitinge taşındığı iddia edildi. Yine resmi kurumlarda çalışanların mitinge katılma zorunluluğu getirildiği öne sürüldü.

OY SAYIMI BİR KEZ YAPILDI!

Ağrı’da oy sayımına değinen Erdoğan, oy sayımının tekrarının bir kez yapıldığını savunarak, “Maalesef BDP bu yalanı Ağrı içinde yaymak suretiyle bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Sadece bir kez tam olarak sayıldı. İkinci sayımda tam olarak sayılmadan hile ortaya çıktı” dedi. Konuşmasının devamında BDP, HDP ve isim vermeden PKK’ye yüklenen Erdoğan, “Düşünce özgürlüğüne saygısı yok. Bunlar bugüne kadar ancak tehditlerle oy almanın yoluna gittiler” dedi. BDP belediyeciliğini eleştiren Erdoğan, “Ama hâlâ Doğubeyazıt’ta BDP var. Niye? Tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Sandığa göndermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki sandığa giderse Ak Parti çıkacak” demekten de geri durmadı.

‘İSMİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ’

MHP’nin çatı cumhurbaşkanlığı aday önerisine ilişkin de konuşan Erdoğan, “O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti. Bunların oturdukları evin damı yok damı. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı gayet iyi biliyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdoğan, “Haziran ayı içinde inşallah adayımızı açıklayacağız. İsmimizi, adayımızı açıklayacağız” dedi. Önceki gün grup toplantısında HDP ve BDP’ye yönelik tehdit söylemini yineleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Adresleri siz biliyorsunuz. Getirmemeleri halinde biz de iktidar olarak A ve C planımızı uygulamaya koyacağız.” Tehditlerini sürdüren Erdoğan, “Diyarbakır’da oturan anneler için CHP’nin, MHP’nin, HPD’nin, yandaş meydanın sesi çıkıyor mu? Ama Galatasaray Lisesinin önünde oturanlar için sesiniz çıkıyordu! Pazar günü çok önemli, sandıkta gereken cevabı verin!” dedi.

GÜLEN’E FİLM ELEŞTİRİSİ

Fettullah Gülen’e  yönelik eleştirilerini de sürdüren Erdoğan, Gülen’in kendisi ve ailesi hakkında film hazırladığını öne sürerek, “Bu tuzakların hiçbiri tutmadı tutmayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bu filmi yetiştireceklermiş. Tutmaz bunlar tutmaz” dedi.
Konuşmasının devamında tek millet tek bayrak, söylemini yineleyen Erdoğan, hizmet vaatlerini sıraladı. Erdoğan, hizmetlere karşılık Ağrılıların oyunu istedi.

AKP’Lİ VEKİLLERE PROTESTO

AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ağrı Milletvekilleri Fatma Kotan, Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız ile birlikte Eski Van Caddesi’nde esnaf ziyaretine çıktı. Bir eczaneye girmek üzere olan Yıldırım ve yanındakilere, BDP’liler tepki gösterildi. Sayıları artan ve “Sizi Ağrı’da istemiyoruz” diye bağıran BDP’liler “Yuh” çekmeye başladı. Bunun üzerine Yıldırım ve beraberindekiler girdikleri eczaneden çıkmadı. Kısa bir süre sonra BDP’nin Ağrı Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık eczaneye gelerek Yıldırım ile görüştü. Dışarı çıkan Sakık, kalabalığı sakinleştirmek için şunları söyledi: “Bu sokakları tetikleyip sonuç almak isteyenler var. Biz 30 Mart’ta aldığımız seçimi bile, Ağrı’nın selameti, barışın selameti için Ağrı’nın ve Türkiye’nin kanamaması için Türkiye’deki barış sürecinin heba olmaması için Ağrı’ya feda ettik. Bizim sokakları tetiklemek gibi bir talebimiz yok. 1 Haziran’da herkes sandığa gidip özgürce iradesini yansıtacaktır.” Sakık’ın grubu dağıtmasının ardından Yıldırım ve diğer AKP’liler esnaf ziyaretlerine devam etti. Sakık da bir süre daha Yıldırım’a eşlik edip, yanından ayrıldı. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

HDP Van Gençlik Meclisi\'nden Lice ve Soma protestosu

SONRAKİ HABER

Başbakan hakkında önerge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...