28 Mayıs 2014 17:53

Gezi'nin yıldönümünde de Taksim yasak!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı direnişinin yıldönümü olan 31 Mayıs'ta Taksim'de toplanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Gezi\'nin yıldönümünde de Taksim yasak!
Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı direnişinin yıldönümü olan 31 Mayıs'ta Taksim'de toplanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Taksim Dayanışması'nın Gezi Parkı direnişinin yıldönümü olan 31 Mayıs akşamı, Taksim Meydanı'na ilişkin yaptığı çağrının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan da açıklama geldi. Mutlu, Taksim'de toplanılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Mutlu açıklamasında, "Sayıca küçük olan gruplar, farklı emellerine ulaşmak için tevessül edebiliyorlar, bununla ilgili tedbirleri alacağız. Taksim'i kapatmıyoruz. Neden zaman zaman kapanma durumuna geliyor? Şayet bir sıkıntı bir olay yaşanıyorsa, o bölgede bir güvenliği temin etmek için ya bir saatlik-iki saatlik yada bir günlük süreç olarak tedbirler alınıyor. Güvenlik amacıyla devlet, her zaman da bu tedbirleri alır. Dolayısıyla arzu ettiğimiz saatler itibariyle Taksim'imizde, Gezi parkımızda, şehrimizin her noktası da halkımız tarafından ulaşılabilir olsun. Bu bölgede güvenliği sıkıntıya düşürecek durumlarla ilgili tedbirler alırız. Gönlümüz Taksim'in de Gezi Parkının da şu an olduğu gibi halkımız tarafından yoğun şekilde kullanılması gerekir" ifadelerini kullandı. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Soma’da ruh sağlığı taraması yapılmalı’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da sokak ortasında polis dayağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...