28 Mayıs 2014 14:09

Etyen Mahçupyan Zaman'dan ayrıldı

Hafta başında Zaman gazetesinden ayrılacağı duyurulan Köşe Yazarı Etyen Mahçupyan, bugün bir veda yazısı paylaştı. Mahçupyan, 'Artık Zaman’ın yeni bir ruhu var' başlığını kullandığı veda mesajında Zaman’dan ayrılma nedenini, gazetesinin AKP - Cemaat yarılmasında aldığı tutuma bağladı.

Etyen Mahçupyan Zaman\'dan ayrıldı
Paylaş

Hafta başında Zaman gazetesinden ayrılacağı duyurulan Köşe Yazarı Etyen Mahçupyan, bugün bir veda yazısı paylaştı. Mahçupyan, “Artık Zaman’ın yeni bir ruhu var” başlığını kullandığı veda mesajında Zaman’dan ayrılma nedenini, gazetesinin AKP - Cemaat yarılmasında aldığı tutuma bağladı.

Mahçupyan’ın yazısının bir bölümü şöyle:

"Son dönemde yaşananlar İslami kesim içindeki gerilim, çatışma ve kırılmanın ne denli tahrip edici ve hastalıklı sonuçlar yaratabileceği ile ilgili örneklerle dolu. Yeniyi oluşturmak, eskiyi bitirmekten çok daha zormuş… Meğer yeninin içinde güç kazanma ve yerleşme isteği siyaseti ele geçirdiğinde, gerçeklikle bağ kurmak da zorlaşırmış. Son süreçte benim gazetem de bir ‘taraf’ oldu ve diğerleri gibi siyasi işlevini öne çıkardı. Medya Türkiye’de ne yaşandığı ve niçin böyle olduğu sorularının peşinden gitmektense, propagandist bir gerçeklik tablosu çizmeyi tercih etti. Bugün bu eğilim yükselmeye ve hastalıklı bir yapı üretmeye devam ediyor.

Etyen Mahçupyan önceki gün de Habertürk’te yayımlanan Balçiçek İlter’le Söz Sende programında Zaman’dan ayrılma nedenini şöyle açıklamıştı: Bazı gazeteler daha da çok bu kavganın içindeler çünkü temsil yetenekleri var. Zaman da böyle bir gazete. Gazetede çok muhtemelen, benim varlığım, oradaki herkesten farklı bir noktada duruyor olmam, hem tabanda hem yanda, ortada, solda, sağda bir sürü insanı rahatsız etmiştir. Zaman okuyucusuna şunu söylemeye çalıştım; Gerçeklik size sunulandan biraz farklı olabilir."

Etyem Mahçupyan'ın Akşam gazetesi ile görüşmelerinin sürdüğü belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yok denilen taşeronlar, firmanın belgesinde çıktı

SONRAKİ HABER

Mizah dergileri bu hafta da dopdolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...