28 Mayıs 2014 14:06

Gazetecilik dersi Karaalioğlu’na kaldı!

Erdoğan’dan talimat aldığına dair iddiaları yansıtan tapeleri yayınlanan Star Medya Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Hürriyet ve Cumhuriyet gibi gazetelere, 'gazetecilik yapın' diye seslendi. Hangi gazeteciye köşe yazdıracağını bile Erdoğan’ın belirlediği Karaalioğlu’nun gazetecilik dersi vermeye kalkması sosyal medyada da tartışıldı.

Gazetecilik dersi Karaalioğlu’na kaldı!
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan’dan talimat aldığına dair iddiaları yansıtan tapeleri yayınlanan Star Medya Grubu’nun Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Hürriyet ve Cumhuriyet gibi  gazetelere, “gazetecilik yapın” diye seslendi.  Hangi gazeteciye köşe yazdıracağını bile Erdoğan’ın belirlediği Karaalioğlu’nun gazetecilik dersi vermeye kalkması sosyal medyada da tartışıldı.

Mustafa Karaalioğlu,  “Bu mahalle baskısını yenmeden, bu zincirleri kırmadan gazetecilik olmaz” başlıklı bugünkü köşesinde tartışma yaratan tespitlerde bulundu. Karaalioğlu, Gezi Parkı, 17 Aralık, 30 Mart, Soma, Okmeydanı gibi gelişmelerde hep aynı dilin kullanıldığını ve aynı görüşlerin savunulduğu iddiasını ortaya atarak, bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

Karaalioğlu, “Kalem sahipleri hiç olmazsa utangaç, ürkek bir itiraz cümlesi yazabilmelidir. Zihinlerinden, ‘Bu kadarı da olmaz’ diye geçiyorsa korkusuzca dile getirebilmelidir. Ki biz de yapılan işe ‘gazetecilik’ diyebilelim. Gazeteciye korku yakışmaz, mahalle baskısı yaraşmaz” diye yazdı. Karaalioğlu, “Eski Türkiye medyası Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü, Yurt, Aydınlık, paralel, meridyen vs. hepsi birden artık biraz olsun özgürleşmeli, zincirleri kırmalıdır” dedi.

Yerel seçim öncesi yazar Hidayet Şefkatli Tuksal'ın, kendisini eleştiren yazısı üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Karaalioğlu’nu aradığına dair ses kaydı yayınlanmıştı. İddiaya göre bu ses kaydında Erdoğan olduğu belirtilen kişi Mustafa Karaalioğlu'na sert tepki göstererek Tuksal'ı neden hala gazetede tuttuğunu, "Yazılarını yayınlamaya mecbur musunuz" diyerek azarladığı yansımıştı. Karaalioğlu ise, "Olacak şey değil, haklısınız efendim. Yanlış oldu, o bizim gündemimizde" diyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Koruma talebi kabul edilmeyen kadın katledildi

SONRAKİ HABER

Yok denilen taşeronlar, firmanın belgesinde çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...