28 Mayıs 2014 12:04

Demirtaş çadır eylemi başlatan ailelerle görüştü

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğunu iddia eden ailelerle görüştü. Aileler Selahattin Demirtaş'ın KCK ile görüşeceğini belirterek Başbakan Erdoğan'a da çözüm çağrısında bulundular.

Demirtaş çadır eylemi başlatan ailelerle görüştü
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte, çocuklarının zorla PKK tarafından alıkonulduğunu iddia eden ailelerle belediye binasında görüştü. Görüşme iki grup olarak planlandı. İlk grup ailelerle yapılan görüşme sonrası dışarı çıkan aileler adına Filiz Eren basın mensuplarına görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Filiz Eren, görüşmede Demirtaş'ın PKK'ye katılan çocuklarla ilgili olarak Kandil'de, KCK yetkilileri ile görüşeceğini aktardığını söyledi.

Eren, Demirtaş'ın görüşmede kendilerine yardımcı olacağını söylediğini de aktardı.

Eren, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek, "Sadece Kürtler değil, polis ve askerlerde ölüyor. Bir an önce oturup bu sorunu çözün" çağrısında bulundu.

Yapılan görüşmenin ardından aileler hizmet binasından ayrıldı.

BELEDİYENİN ÖNÜNÜ 'HALKIN KABESİ' OLDUĞU İÇİN SEÇTİK!

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile birlikte çocukları PKK'ye katılan ailelerle iki grup halinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirdiği ikinci görüşme de sona erdi. Görüşme sonrası dışarı çıkan aileler adına konuşan Selami Eren, Demirtaş'ın kendileri ile yaptıkları görüşmede çocukları ile iletişim kurma noktasında söz verdiğini, sözlerinin de kendilerinde olumlu bir intiba bıraktığını ifade etti. Demirtaş'ın ilk gurup ile yaptığı görüşmeden de yansıyan ailelerin taleplerini Kandil'e ileteceği yönündeki sözlerini tekrarladığını belirten Eren de "Çocuğumla görüştüğüm zaman eğer geri dönmek istemezse o zaman yapabileceğim bir şey yok" dedi.

Eylemlerinin amacının sadece BDP değil, aynı zamanda hükümete de bir çağrı olduğunu vurgulayan Eren, eylemi barışa olumlu bir etki sunmasını istedikleri için yaptıklarını dile getirdi. Eren, barış için gerekirse Meclis'e gidip AKP, HDP, CHP ve MHP ile de konuşacaklarını söyleyerek, özellikle MHP ve CHP'nin diyalog sürecini tıkatan bir politika izlediklerini ve bunun için eleştirilerini sundu.

Eren, ileri sürülenin aksine eylem yapmak için belediyeyi halkın "kabesi" olduğu için seçtiklerine de söyledi. Eren, "Valiliğin önünü de seçebilirdik. Ama burası halkın yeri olduğu için burayı seçtik. Eylem süresince belediye yetkilileri bize olumlu yaklaştılar, bizi buradan atabilirlerdi de, ama bize saygıyla yaklaştılar" şeklinde konuştu.

'BDP'YE YAPILAN SALDIRI İLE İLGİMİZ YOK'

BDP il binasına yapılan saldırıyı da değinen Eren, kendilerinin bu saldırılarla bir ilgisi olmadığını, şiddete karşı olan ailelerin şiddet uygulamasının söz konusu olmayacağını söyledi.

Aileler kendi aralarında yapacakları görüşmeler sonra eylemi bitirip bitirmeme konusunda bir karar verecekler. Ailelerin saat 18.00'da açıklama yapması bekleniyor. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılar Gezi\'ye çağırdı

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki 16 kişi emniyette tutuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa