27 Mayıs 2014 21:50

Öğrenci eylem yaptı, öğretmen açığa alındı

Soma maden faciası sonrası Türkiye’nin dört bir yanında protestolar yaşanırken, Tekirdağ’ın Karaağaç Beldesi’nde bir eğitim emekçisine bu yüzden soruşturma açıldı. Eğitim Sen Kapaklı Temsilcisi Barış Serin hakkında, çalıştığı okulun öğrencilerinin yaptığı Soma etkinliği gerekçe gösterilerek idari soruşturma açıldı, ifadesi bile alınmadan açığa alındı.

Öğrenci eylem yaptı, öğretmen açığa alındı
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul


Soma maden faciası sonrası Türkiye’nin dört bir yanında protestolar yaşanırken, Tekirdağ’ın Karaağaç beldesinde bir eğitim emekçisine bu yüzden soruşturma açıldı. Eğitim Sen Kapaklı Temsilcisi Barış Serin hakkında, çalıştığı okulun öğrencilerinin yaptığı Soma etkinliği gerekçe gösterilerek idari soruşturma açıldı, ifadesi bile alınmadan açığa alındı.

Karaağaç İlkokulunda 1. sınıf öğretmenliği yapan Serin, öğretmen açığı nedeniyle 8. sınıflara da öğretmenlik yapıyordu. 16 Mayıs günü, 8. sınıflara Soma’da yaşananları anlatan Serin, öğleden sonra 1. sınıflara ders verdiği sırada, 8. sınıf öğrencileri okulun dışında bir eylem yaptı. Eylemin fotoğraflarını çeken bir kişi bunları Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’e gönderdi. İddialara göre Yüksel, okula gelerek velileri olmadan öğrencilerin ifadelerini aldı. “Barış öğretmen mi size bu eylemi yaptırdı?​”, “Barış öğretmen  AKP karşıtı konuşma yapıyor mu?​” gibi sorular yöneltti, cumartesi günü kapalı olan okulu açtırarak bir öğrencinin Serin aleyhine ifadesini aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne konuyla ilgili gönderilen tutanakların ardından 23 Mayıs günü “Soruşturmanın selameti” gerekçe gösterilerek Öğretmen Barış Serin açığa alındı. Okula gelen müfettişler ise bir kez daha öğrencilerin ifadesini aldı. İfadesi alınmadan açığa alınan Serin’in suçu ise, öğrencileri sınıfta toplayarak propaganda yapmak olarak gösterildi.
Serin’in yerine ücretli öğretmen atanırken, 14 veli Serin’in mağdur edilmesine tepki göstererek okula dilekçe verdi.

EĞİTİM SEN’DEN AÇIKLAMA

Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi ise basın açıklaması yaparak Serin’e yönelik baskılara tepki gösterdi. Açıklamada, “Açıktır ki arkadaşımız baskı altına alınmaya, sindirilmeye çalışılmaktadır. Aynı zamanda ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözü gereği öğrenciler korkutularak, tehdit edilerek böylesi şeylerle uğraşmaları durumunda başlarının derde gireceği mesajları verilmekte, genç beyinlere sorgusuz koşulsuz itaat etmeleri dayatılmaktadır” denildi.  Olayın nasıl gerçekleştiğinin aktarıldığı açıklamada, “Hepimiz Soma’da öldürülen maden işçileri için bir günlük iş bırakma eylemi yaptık. Eğer katledilen işçiler için eylem yapmak suçsa, hepimizi açığa alın. Barış Serin bir an evvel göreve iade edilmeli, bu anlamsız soruşturma sona erdirilmelidir” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Gür İplik işçileri: Bu daha başlangıç

SONRAKİ HABER

Soma maden işçileri sendikaları tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...