27 Mayıs 2014 20:49

Askerler bir Rojavalıyı daha öldürdü

Türkiye askerleri sınırda Rojavalıları öldürmeye devam ediyor. Rojava Til Xelef köylülerinden Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli kadın Türkiye askerleri tarafından öldürüldü.

Askerler bir Rojavalıyı daha öldürdü
Paylaş

Türkiye askerleri sınırda Rojavalıları öldürmeye devam ediyor. Rojava Til Xelef köylülerinden Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli kadın Türkiye askerleri tarafından öldürüldü.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 18 Mayıs’ta sınırdan geçmeye çalışan Saada Darwich isimli kadın iki çocuğu ve babasının gözleri önünde Türkiye askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Aynı gün Mardin Kızıltepe’de de sınırı geçmeye çalışırken açılan ateş sonucu 13 yaşındaki A.Ö. Şakağından vurulmuştu. A.Ö. saldırıda iki gözünü de kaybetmişti. Bu olaylara ilişkin tartışma sürerken sınırdan bir ölüm haberi daha geldi.

ROJAVA’YA GİRİP ÖLDÜRDÜLER

Önceki gece Rojava’nın Serêkaniyê kentine bağlı Til Xelef köyünden Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalılar, Türk askerleri tarafından fark edildi. İddiaya göre Rojavalıları henüz sınırdan geçmeden onları fark eden askerler, Rojava sınırına yaklaşık 50 metre kadar girerek silah doğrulttukları kişileri durdurdu. Askerler yanlarına geldikleri 4 kişiyi darp etmeye başladı. Bu esnada yaşananlara tanıklık eden köy sakinlerinden Til Xelef köylülerinden Şuâ Hüseyin El Ubeyt isimli kadın askerleri engellemek istedi. Bu sırada ateş açan askerler kadını katletti. Olay yerinde yaşamını yitiren El Ubeyt’e sıkılan kurşunun kalbinden girip, sırtından çıktığı görüldü.

4 ROJAVALI GÖZALTINDA

Kadına yardım etmek isteyen başka bir Rojavalı da askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandı. Sınırı geçmek isteyen Suphi Muhammed Debus, Faris Casim El Cıbbo, Hemmedi Ubeyt Ettêbo ve Heson Ubeyt Cıbbo isimli Rojavalıların ise askerlerce gözaltına alındı. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

\'Sınırsız ulussuz sürgünsüz bir dünya\'

SONRAKİ HABER

Askerin sınırda vurduğu çocuk tedavi edilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa