27 Mayıs 2014 14:45

Brezilya’nın kampı protestolarla başladı

Dünya Kupası’na iki hafta kala Brezilya’nın Rio de Janiero’daki hazırlık kampı protestolar eşliğinde başladı.

Brezilya’nın kampı protestolarla başladı
Paylaş

Dünya Kupası’na iki hafta kala Brezilya’nın Rio de Janiero’daki hazırlık kampı protestolar eşliğinde başladı.
BBC Türkçe’nin haberine göre otelden yola çıkan ve takımı taşıyan otobüsü, hükümet karşıtı sloganlar atan grevdeki öğretmenler çevirdi. 12 Mayıs’tan bu yana grevde olan, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen; dünya kupasına aktarılan milyar dolarların eğitim ve sağlığa harcanmasını isteyen öğretmenlerden bazıları, hükümete tepkilerini dile getirdikleri çıkartmalardan bazılarını takım otobüsüne yapıştırdı. Rio de Janeiro'daki BBC muhabiri Julia Carneiro göstericilerin "Dünya Kupası yapılmayacak. Greve gidilecek" şeklinde sloganlar attığını aktardı.
Futbolcular Granja Comary'deki tesislere vardığında ise protestolar artarak sürdü. Binlerce gösterici, yüksek maliyeti nedeniyle Dünya Kupası'na ev sahipliği yapılmasına tepki gösterdi.
Brezilya'da geçen yıl da bir milyondan fazla kişi sokaklara dökülmüş, hükümeti protesto etmişti. Protestocular kamu hizmetlerinin yetersiz olmasından, yapılan yolsuzluklardan ve Dünya Kupası'nın yüksek maliyetinden şikayetçiydi. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

\'O çocuklar geri gelmek için senin adım atmanı bekliyor\'

SONRAKİ HABER

Sularımız sermayenin insafına mı terk edilecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa