27 Mayıs 2014 11:45

Greif işçileri direnişlerine son verdi

Çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine hakları için 106 gün önce direnişe başlayan Greif işçileri, direnişlerini sonlandırdıklarını duyurdu. İstanbul’da çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine, fabrikayı işgal ederek direnişe başlayan Greif işçileri, yaptıkları açıklamayla 106 gündür sürdürdükleri direnişi sonlandırdı.

Greif işçileri direnişlerine son verdi
Paylaş

Çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine hakları için 106 gün önce direnişe başlayan Greif işçileri, direnişlerini sonlandırdıklarını duyurdu. İstanbul’da çalıştıkları fabrikanın kapanması üzerine, fabrikayı işgal ederek direnişe başlayan Greif işçileri, yaptıkları açıklamayla 106 gündür sürdürdükleri direnişi sonlandırdı. DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelerek, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atan işçiler adına açıklama yapan Greif İşçisi Engin Yılgın, “Bundan 106 gün önce yola çıktık. Birliğimizin gücüne dayanarak şalteri indirdik, fabrikamızı işgal ettik. Kölece çalışma koşullarına karşı insana yakışır şartlarda çalışmak ve yaşamak istedik” dedi.

Yürüttükleri mücadelede gereken duruşu sergilediklerini ve bedel ödediklerini aktaran Yılgın, “Bedel ödeme zamanı geldiğinde de ödemekten kaçınmadık. Kendimiz için değil, sınıfımız için direndik. Hiç pişman olmadık. Mücadelemizden dolayı mutlu ve gururluyuz” diye konuştu. Bu direnişi başlangıç saydıklarını belirten Yılgın, “İşçinin sırtına kene gibi yapışmış olan sendika ağalarından kurtulmak için dişimizle tırnağımızla mücadele edeceğimizi duyuruyoruz. Bundan sonra da açtığımız bu yolda sınıfımızla birlikte yürüyeceğiz” dedi. Greif işçileri DİSK yönetimini de direniş boyunca kendilerine destek vermediği gerekçesiyle protesto etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, Lavrov\'la görüştü

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması: 31 Mayıs\'ta Taksim\'de, meydandayız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...