26 Mayıs 2014 15:39

TGC'den Başbakana 'hedef gösterme' tepkisi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yazgülü Aldoğan, Yılmaz Özdil ve Melis Alphan’ın da yer aldığı kimi köşe yazarlarını hedef göstermesine tepki gösterdi.

TGC\'den Başbakana \'hedef gösterme\' tepkisi
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yazgülü Aldoğan, Yılmaz Özdil ve Melis Alphan’ın da yer aldığı kimi köşe yazarlarını hedef göstermesine tepki gösterdi.

TGC Yönetim Kurulu’nun bugün yaptığı açıklamada, “Başbakanın gazetecilere yönelik tehdit içeren sözlerinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına  yöneltilmiş bir saldırı
 Başbakan Erdoğan’ın yazılarını beğenmediği  gazetecileri eleştirirken sarf ettiği, incitici ve tehdit içeren sözcükleri, kamuoyunun bilgilenme, haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yöneltilen bir saldırı olarak değerlendiren TGC, “Meslektaşlarımızın işten atılmaları yolundaki  iktidar baskılarına da destek veren bu çabaların kendilerine gazeteciliği yakıştıran bir kesimden gelmesi üzüntüden öte mesleğimizin yeni bir utancıdır da” denildi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN ARKASINDAYIZ

TGC Yönetim Kurulu  açıklamasında “hedefe konulan gazeteci ve yazarlarımızın arkalarında olduğumuzu, hukuksal ve iletişimsel desteğimizi var gücümüzle  sürdüreceğimizin meslektaşlarımız kadar kamuoyunca da bilinmesini istiyoruz. Başbakan Erdoğan’ı basın ve ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve gazetecileri tehdit etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz.
Ayrıca gazeteciliği yanlış yerlerde arayan bazı gazetecilere de Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin C maddesinde yer alan gazetecinin sorumluluğu ilkesini bir kez daha hatırlatıyoruz:

Gazeteci, basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Bu amaçla her türlü sansür ve oto sansürle mücadele etmeli, halkı da bu yönde bilgilendirmelidir.

Gazetecinin halka karşı sorumluluğu, başta işverenine ve kamu otoritelerine karşı olmak üzere öteki tüm sorumluluklarından önce gelir. Bilgi ve haber ile özgür düşünce, herhangi bir ticari   mal ve hizmetten farlı olarak toplumsal nitelik taşır. Gazeteci, ilettiği haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir ve paylaşır. Gazetecinin özgürlüğünün içeriğini ve sınırlarını öncelikle sorumlulukları ile meslek ilkeleri belirler” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Okul bizim karar bizim

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da fotomuhabiri ve tercümanı öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...