26 Mayıs 2014 15:05

Soma greviyle işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor

Soma'da meydana gelen maden katliamı greve katılarak protesto eden ve çalıştıkları Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işten çıkarılan Dev Sağlık İş üyesi 8 işyeri temsilcisinin direnişi, 5'inci gününde sürüyor.

Soma greviyle işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor
Paylaş

Soma'da meydana gelen maden katliamı greve katılarak protesto eden ve çalıştıkları Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işten çıkarılan Dev Sağlık İş üyesi 8 işyeri temsilcisinin direnişi, 5'inci gününde sürüyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasını, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılarak protesto eden ve daha sonra işten çıkartılan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı 8 kişinin başlattığı direniş, 5'inci gününde sürüyor. "Yasa dışı" greve katıldıkları gerekçesiyle işten atılan ve hastane bahçesinde direniş başlatan işçilere destek için gelen Dev Sağlık İş Sendikası yöneticileri, üyelerinin işten atılmasını protesto etti. DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da katıldığı eylemde, "Üreten biziz yöneten de biz olacağız" yazılı pankartı açılarak, "Direne diren kazanacağız" , "Atılan işçiler geri alınsın", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin daha önce de benzer kararlara imza atarak sendikaya üye olan sağlık emekçilerini işten attığını hatırlattı. İşten çıkarmaların taşeron çalışma sisteminin bir sonucu olduğuna vurgu yapan Çerkezoğlu, "Bugün bu arkadaşlarımız iş sınıfına destek verdikleri için işten atıldılar. Soma'da meydan gelen faciaya duyarsız kalmayan ve iş arkadaşlarına destek veren sağlık çalışanlarına taşeron çalışma siteminin faturası ödenmek isteniyor. Buradan hastane yönetimini ve hükümeti uyarıyoruz işten çıkarmaları durdurun ve bir an önce taşeron çalışma sistemini kaldırın" dedi.

Daha sonra işten çıkarılan işçilerden Dev Sağlık İş iş yeri temsilcisi Nayil Tekin açıklama yaptı. Taşeron sisteme teslim olmadıkları için işten atıldıklarının altını çizen Tekin, "Henüz Soma'nın sorumluları bile tam olarak bulunup aydınlatılmadan, katliamın yası ve acısı kalplerimizde bilinçlerimizdeyken Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dev Sağlık İş yeri temsilcileri işten atıldık. Eylemimiz yasadışı bulunarak işten atıldık. Geri dönen kadar hastanemizde direnişimiz devam edecek" şeklinde konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP\'li Tarhan: Başbakan kalpsiz

SONRAKİ HABER

İsrail Genelkurmay Başkanı hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa