23 Haziran 2011 10:29

İsrail: Ankara ile görüşüyoruz

İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren, ülkesinin, Türkiye hükümetinin 2. filoya katılımına karşı çıkmasından memnun olduğunu belirtti. Jerusalem Post’a göre, Büyükelçi Oren, Türkiye ile ilişkilerdeki çatlağı onarım amacıyla Mavi Marmara baskını konusunda iki ülkeyi tatmin edece

İsrail: Ankara ile görüşüyoruz
Paylaş

İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren, ülkesinin, Türkiye hükümetinin 2. filoya katılımına karşı çıkmasından memnun olduğunu belirtti. Jerusalem Post’a göre, Büyükelçi Oren, Türkiye ile ilişkilerdeki çatlağı onarım amacıyla Mavi Marmara baskını konusunda iki ülkeyi tatmin edecek bir formül bulmak için Ankara ile görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Jerusalem Post gazetesi, 2. Gazze filosuna ilişkin bir haberde İsrail’in Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Ron Prosor’un, İsrail Radyosu ile mülakatında 2. Gazze filosunun kapsamının iyice daraldığını, yola çıkmaması umduğunu dile getirdi.  Prosor, ABD ve Yunanistan gibi ülkelerden sonra başka ülkelerin de vatandaşlarını uyaracağını umduklarını ifade etti.

Gazete, haberinde ayrıca İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren’ın açıklamalarına da yer verdi. Büyükelçi Oren, “İsrail’in, Türkiye hükümetinin sefere karşı çıkmasından ve Türk grubu İHH’nin filodan çekilmesinden memnun olduğunu” söyledi. Haberde Türkiye’nin geçen yıl Mavi Marmara’ya düzenlenen kanlı baskının ardından Tel Aviv büyükelçisini geri çağırdığını, özür istediği anımsatılmasından sonra “Oren, Kudüs’ün, iki hükümetin gerekliliklerini tatmin edip çatlağın onarılmasını sağlayacak dili bulmak için Ankara ile görüşmeler yaptığını söyledi” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kaddafi NATO’yu tehdit etti

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da ‘failli meçhul’ kazısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...