26 Mayıs 2014 11:38

Soma'da maden işçileri sendika değiştiriyor

Soma'da farklı işletmelerde çalışan maden işçileri Hükümet Konağı'nın önünde toplandı. Maden-İş üyesi 150 kadar işçi sendikalarına tepki göstererek Dev Maden-Sen'e geçeceklerini açıkladı.

Soma\'da maden işçileri sendika değiştiriyor
Paylaş

Soma'da farklı işletmelerde çalışan maden işçileri Hükümet Konağı'nın önünde toplandı. Türk-İş'e bağlı Maden-İş üyesi 150 kadar işçi sendikalarına tepki göstererek DİSK'e bağlı Dev Maden-Sen'e geçeceklerini açıkladı.

İşçiler saat 13.00'a kadar Hükümet Konağı önünde bekledikten sonra 4-12 arasında çalışan gündüz vardiyası işçilerinin de kendilerine katılımıyla Maden-İş'ten istifa edecek ve Dev Maden-Sen'e geçecek. İşçilere DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da katılması bekleniyor.

İşçilerin bekleyişi sırasında yer yer tartışmalar da yaşanıyor. Bazı işçiler Maden-İş'te kalarak, Maden-İş'in mücadeleci bir çizgiye çekilmesini savunuyor.

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamı sonrası pek çok işçi, yaşanan faciadan patronla işbirliği içerisinde hareket eden sendikaları Maden-İş'in de sorumlu olduğunu belirtmişti. (Soma/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP\'de yeni eş başkanlar kimler olacak?

SONRAKİ HABER

Yıllık izinlerini isteyince kapı önüne kondular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...