25 Mayıs 2014 21:22

Ethem’i vuran polis çapraz sorgulanacak

Ankara’da Gezi direnişinde İşçi Ethem Sarısülük’ü silahla vurarak öldüren sanık polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava bugün görülüyor. Son duruşmada Ankara’ya getirilmesine karar verilen sanık polis için bu duruşmada çapraz sorgulama yapılacak.

Ethem’i vuran polis çapraz sorgulanacak
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara

Ankara’da Gezi direnişinde İşçi Ethem Sarısülük’ü silahla vurarak öldüren sanık polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava bugün görülüyor. Son duruşmada Ankara’ya getirilmesine karar verilen sanık polis için bu duruşmada çapraz sorgulama yapılacak. Ahmet Şahbaz, ilk mahkemede çelişkili ifadeler vermiş, polisin bütün iddiaları da bilirkişi raporlarıyla boşa düşürülmüştü.

Ethem Sarısülük davasında yaşanan hukuksuzlukların sıkça gündeme geldiği mahkeme sanık polisi yeniden sanık sandalyesine oturtacak. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 5. duruşması yapılacak olan dava saat 09.00’da başlayacak. Yine adliye önünde emniyet, yüzlerce polise görev yaptıracak, adliye çevresi çelik ve demir bariyerler ile çevrilecek. Adliye girişleri için birden fazla arama ve kimlik noktası kurulacak. Adliye C Kapısı da kapatılarak polislere verilecek.

‘TUTUKLANMASI ELZEM OLDU’

Duruşma öncesi görüştüğümüz Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, “Katil sanığının büyük ihtimalle gelmesini bekliyoruz. Daha önce telekonferans yoluyla yapılamayan çapraz sorgu hakkımızı kullanarak, sorularımızı yönelteceğiz” dedi. Ahmet Şahbaz’ın o güne dair çeşitli görüntülerinin de duruşma salonunda sinevizyon kurularak göstereceklerini kaydeden Bayraktar, sanığın çelişkili ifadeleri ve sahte belge iddialarına rağmen tutuklanmadığını hatırlattı. Bayraktar, “Sanığın tutuklanması elzem hal aldı. Bu kadar hukuksuzluğa rağmen bu mahkemede bir tutuklama kararı vermelerini öngöremiyoruz ne yazık ki. Ancak orada Ethem’i savunan onlarca avukat olacak ve bizler onlara hukuki yolları anlatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YARGIÇLARDAN DA TEPKİ

Duruşma günü alınan olağan üstü ‘önlemlere’ yargıçlardan da tepki geldi. Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ alınan ‘önlemlere’ isyan etti. Karadağ, “Tıpkı her sabah başkentin en merkezi meydanından TOMA’ların gölgesinde geçmemiz gibi bir başkent adliyesinin dört yanının emniyet güçleriyle, bariyerlerle çevrilmesi, yargıç savcı otoparkının kapatılması özgür olmadığımızı, hep bir şeylerden korkmamız gerektiğini her gün bir kere daha öğrenmemiz içindir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kırın yoksulları kentte de yoksul

SONRAKİ HABER

Sincan organize işçilerine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...