23 Haziran 2011 10:24

Suriye askerleri sınıra dayandı

TÜRKİYE - Suriye sınırında hareketlilik yaşanıyor. Suriye askerleri, Suriye’nin Türkiye hududuna 500 metre mesafedeki Harbatil Cevz köyüne girdi.Sınırda bulunan Euronews muhabiri Mustafa Bağ, Güveççi köyünün karşısında bulunan Harbatil Cevz köyünde askeri hareketlilik yaşandığını ve Suriye ordusuna ait t

Suriye askerleri sınıra dayandı
Paylaş

TÜRKİYE - Suriye sınırında hareketlilik yaşanıyor. Suriye askerleri, Suriye’nin Türkiye hududuna 500 metre mesafedeki Harbatil Cevz köyüne girdi.

Sınırda bulunan Euronews muhabiri Mustafa Bağ, Güveççi köyünün karşısında bulunan Harbatil Cevz köyünde askeri hareketlilik yaşandığını ve Suriye ordusuna ait tankların sınıra yakın bir mesafeye geldiğini bildirdi. Harbatil Cevz, Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün hemen karşısında yer alıyor.

Euronews muhabiri, Suriye askerlerinin Harbatil Cevz köyündeki bir askeri gözetleme kulesine çekilen Türkiye bayrağının askerler tarafından indirilerek yerine Suriye bayrağı asıldığını ifade etti. Bunun üzerine, sınıra büyük bir Türkiye bayrağı dikildi.

Bu arada, sınırın Türkiye tarafında da hareketlilik yaşandığı Türkiye ordusuna ait iki tankın bölgede görüldüğü gelen bilgiler arasında.

Öte yandan, Suriye ordusunun sınıra dayanmasıyla, Türkiye’ye doğru sığınmacı akını da hızlanmış durumda. Askerlerin, Türkiye’ye kaçmak isteyen Suriyelileri engellemek için ateş açmasından endişe ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MEKTUP:Çalışmalarımız 12 Haziran’da bitmeyecek

SONRAKİ HABER

Japonya’da deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...