25 Mayıs 2014 16:38

Kayseri Emek ve Dayanışma Platformu Soma için imza topluyor

Kayseri’de gerçekleştirilen işçi kurultayları sonrasında kurulan Kayseri Emek ve Dayanışma Platformu Kayseri Meydanı’nda “Bir daha Soma olmasın” diyerek imza kampanyası başlattı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan çoğunluğu sendikasız işçi, topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderecek.

Kayseri Emek ve Dayanışma Platformu Soma için imza topluyor
Paylaş

Kayseri’de gerçekleştirilen işçi kurultayları sonrasında kurulan Kayseri Emek ve Dayanışma Platformu Kayseri Meydanı’nda “Bir daha Soma olmasın” diyerek imza kampanyası başlattı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan çoğunluğu sendikasız işçi, topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderecek.

İşçiler, bir daha Soma gibi katliamların olmaması için taşeron sisteminin yasaklanmasını, özelleştirmelerin durdurulmasını, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin arttırılarak denetiminin sendikalara verilmesini talep ediyor. İmza standına Kayserili işçilerden yoğun ilgi olduğunu ifade eden platform üyesi işçiler, “İşçiler, daha fazla şeyler yapılmasını istiyor. Talepler, özellikle de Organize’de çalışan işçilerin büyük çoğunluğu tarafından kabul ediliyor. Standa gelen her arkadaşımız daha fazla neler yapabileceğimizi soruyor” dedi. Hafta sonu şehir merkezinde açık olan imza standı, hafta içinde ise fabrikalar ve mahallelerde devam edecek. (Kayseri/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Bölünmüş Köln’den geriye kalanlar

SONRAKİ HABER

Taşerona karşı kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...