25 Mayıs 2014 12:38

Antep'te sel sularına kapılan 1 kadın hayatını kaybetti

En ufak yağışta bile yolların göle dönüştüğü Antep'te bu sefer yollar denize döndü. Caddeler, sokaklar denize döndü, birçok evi ve işyerini su basarken, menfezlerin tıkanması sonucu bazı bölgelerde rögarların da taşmasıyla onlarca araç yollarda mahsur kaldı, vatandaşlar perişan oldu, bir kadın hayatını kaybetti.

Antep\'te sel sularına kapılan 1 kadın hayatını kaybetti
Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep


Gaziantep'te dün yağan dolu ve yoğun yağmur sonucu oluşan sel felaketi alt yapı yetersizliğini bir kez daha gözler önüne sererken, Antepliler “Hayaldi gerçek oldu. Antep'e deniz geldi” esprileri yaptı. Espriler yanında AKPli belediyelere tepki gösteren vatandaşlar, “Yıllardır burayı yönetiyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar. Bir yağmur yağdı mı her taraf mahvoluyor. Bu mudur hizmet” dedi.

En ufak yağışta bile yolların göle dönüştüğü Antep'te bu sefer yollar denize döndü. Seçimler öncesinde haftalarca başta şehir merkezi olmak üzere yolların yapımı için uğraşan AKPli belediyeler, Anteplilere ulaşımda işkenceli günler yaşatmıştı. Ancak, uzun süre yol çalışmaları sonucu yollar görünüşte bir düzgünlüğe kavuşmuştu ama bu sefer hesap edilmeyen bir şey vardı sanki. Kısa süreli bir yağışta bile yollar yine göle dönüyor, vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyordu. Durum böyle iken şiddetli bir yağmurda ne yaşanacak deniliyordu ki, dün çok şiddetli bir yağmur yağdı ve caddeler, sokaklar denize döndü, birçok evi ve işyerini su basarken, menfezlerin tıkanması sonucu bazı bölgelerde rögarların da taşmasıyla onlarca araç yollarda mahsur kaldı, vatandaşlar perişan oldu, bir kadın hayatını kaybetti.

YOLLAR HİÇ ‘HAYIRLI’ OLMADI
Alt yapı yetersizliği göze çaparken, yapılan yollar sonrası “Asfaltınız hayır olsun” pankartı asan AKP’li belediyelerin trafiği rahatlatmak adına çok övündüğü köprülü kavşaklar da alt geçit yolları da sular altında kaldı. Tünel ve alt geçitlerde ilerleyen onlarca araç mahsur kaldı. Suların da daha yükselmesiyle tedirginlik yaşayan sürücüler araçlarının üzerine çıkarak yardım beklediler. Şehir merkezinde yer alan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, çok övülerek yapılan tramvay yolu da sular altında kaldı.

AKP DALGA KONUSU OLDU
Valilik, Büyükşehir, Emniyet ve Maliye gibi birçok devlet kurumunun olduğu bölgede ve Kamil Ocak Stadyumu yakınlarında oluşan sel görüntüleri, vatandaşlarca hem fotoğraflandı hem de espri malzemesi oldu. AKP'nin seçim döneminde sıkça kullandığı sloganlar vatandaşların dilindeydi. Vatandaşlar, “Hayaldi gerçek oldu. Antep'e deniz geldi” şeklinde espriler yapmaya başladı. “Kim demiş Antep'in denizi yok diye. Alt yapı olmayınca deniz olur tabi” şeklinde yapılan esprilerin yanı sıra, yol kenarında yer alan kebapçı için “Sahil kenarında mangal keyfi. Antep'in denizi var artık.”, Sel suyundan duvara çıkmaya çalışan vatandaş için “Denizden çıkan adam güneşlenmeye geçecek birazdan”, su içinde giden motosiklet için “soldaki motor, motor değil jet ski”, “U dönüşte yayalara yol ver” diye yazan tabela için, “Sağa dönüşte yayalara yol ver boğulursa sen geç.” esprileri yapıldı. Böylelikle, kar yağışının az olduğu Antep'e kayak pisti yapılmasından sonra deniz de gelmiş oldu.

‘BU MUDUR HİZMET?​’
Yapılan espriler arasında, AKP’li belediyelere tepkiler de vardı. Lağımların patlaması, trafiğin felç olması, suların bir türlü çekilmemesi sonucu sinirleri gerilen ANtepliler, “Alt yapı olmazsa Antep'e deniz gelir. Görün bunları, 1 saattir bekliyoruz. Nasıl geçeceğiz karşıya. AKP yaptı bunu. Yıllardır burayı yönetiyorlar ama hiçbir şey yapmıyorlar. Bir yağmur yağdı mı her taraf mahvoluyor. Bu mudur hizmet” diye tepki gösterdiler.

ALINMAYAN ÖNLEMLER CAN ALDI
Öte yandan, sel felaketi acı bir olay da yaşattı. Perilikaya Mahallesi'ndeki semt pazarında alışveriş yapan Fatma Karabıçkı sel sularına kapıldı. Akıntıya kapılan kadını, vatandaşlar sudan çıkardı ancak kadının hayatını kaybettiği açıklandı. Bu acı olayın yaşandığı bölgeye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, aniden bastıran yağmurun ardından kentin birçok bölgesinde su baskınlarının yaşandığını söyledi.Vatandaşlar sel sularında acıların yaşanmaması için belediyelerin biran önce önlem almasını istedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, iş cinayetinde AB ülkelerini 7\'ye katlıyor

SONRAKİ HABER

Irak\'ta Türkiye konsolosunun konvoyuna bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...