23 Haziran 2011 10:21

MEKTUP:Kadınlar çocukları için ön safta

Bursa’da Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku seçim çalışmaları kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Yıldırım ilçesine bağlı Ulus, Panayır ve Bağlarbaşı mahallelerinde üç büronun açılışı yapıldı.Daha önceki büro açılışlarında, mutlaka bir müzik grubu oluyordu ve çok coşk

MEKTUP:Kadınlar çocukları için ön safta
Paylaş
Filiz Tali

Bursa’da Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku seçim çalışmaları kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Yıldırım ilçesine bağlı Ulus, Panayır ve Bağlarbaşı mahallelerinde üç büronun açılışı yapıldı.

Daha önceki büro açılışlarında, mutlaka bir müzik grubu oluyordu ve çok coşkulu oluyordu. O gün ise herkes çok hüzünlü ve duyguluydu. Kadınların yoğun biçimde katıldığı bu etkinliklerdeki hüznün nedeni bir gün önce on üç gencin ölmesiydi. Bunlardan biri Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalleye geldi. Haber kanallarının mikrofonlarına konuşan askerin yakınlarının feryadı “Üç aylık askeri nasıl cepheye gönderirsiniz?​” biçimindeydi. Yetkililerin açıklaması ise “mayın taramasında mayına bastı” olmuştu. O çok bildik “şehitler ölmez, vatan bölünmez” söylemi yerine aile. “devlet bunu açıklasın” diyordu. Diğer taraftaysa Kürt halkı on iki evladını kaybetmişti ve bütün anaların acıları büyük, yüreği yanıktı. Hepsi aynı sözü söylüyordu: Bu savaş bitsin artık!

Ulus’taki açılış bir miting gibi kitleseldi. Konuşmalar esnasında kadınlar ağlıyor, zılgıtlarla slogan atıyorlardı. Bütün bürolara il ve ilçe binalarına asılan siyah pankartların üzerine on iki karanfil takılmıştı.

Yanımda bulunan Türk arkadaşım Şule ilk kez böyle bir kitlenin içinde olduğunu, çok etkilendiğini, hiçbir şeyin dışardan görüldüğü gibi olmadığını, Blok’un bu nedenle mecliste olması gerektiğini söylüyordu. Yanımızda duran yedi yaşlarında bir kız çocuğu saçlarına taktığı sarı kırmızı yeşil bandanasıyla konuşmaları çok dikkatle dinleyerek başıyla onaylıyordu.  Kürt halkının çocukları küçük yaşta politikleşiyordu. Blok çocukların geleceği için de mecliste olmalıydı.

Bursa’nın dört bir köşesinde broşür dağıtımı, ev toplantıları yaptığımız seçim çalışmaları bize büyük bir coşku ve haz veriyor. Bütün bu çalışmalarda bağımsız adayımız Mehmet Deniz Büyük’ü meclise göndereceğimize dair umutlarımızı artırıyor. Hepimize kolay gelsin!

ÖNCEKİ HABER

MEKTUP:Bize yalanı ve şiddeti reva görenlere karşı...

SONRAKİ HABER

MEKTUP:Dere kenarlarında çocuklar yok artık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...