23 Haziran 2011 10:18

MEKTUP:Bize yalanı ve şiddeti reva görenlere karşı...

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder için çalışmalar hız kesmeden Eyüp ilçemize bağlı Alibeyköy’de de devam ediyor. Kapı kapı sokak sokak seçim broşürlerini dağıtımının yanı sıra Akşemsettn mahallemizde pazar girişinde masa açtık ve

MEKTUP:Bize yalanı ve şiddeti reva görenlere karşı...
Paylaş
Aynur Seyrek

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku 2. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder için çalışmalar hız kesmeden Eyüp ilçemize bağlı Alibeyköy’de de devam ediyor. Kapı kapı sokak sokak seçim broşürlerini dağıtımının yanı sıra Akşemsettn mahallemizde pazar girişinde masa açtık ve bir yandan broşür dağıtırken, seçim barajının kaldırılması talebiyle de imza topladık. Bunlar çoğu kere şu veya bu taleple yaptığımız faaliyetlerdendi. Fakat bir farkı vardı bu sefer... Diğer partilerin para ile tutulmuş elemanların durduğu, özel yapılmış reklam standları gayet donanımla bir şekilde hemen yanı başımızda duruyorlardı. Biz mütevazi masamızda oturuyor ve broşürlerimizi anlatıyorduk.

Pazarın içinde hamur kızartıp satan AKP’li kadınlar çokta rağbet görmüyordu. Kadınlar, pazar alışverişinden dönerken aldıkları meyvelerden, çocuklarına aldıkları şekerlemelerden masamıza bırakıp geçiyorlardı yanımızdan; kimi sessizce kimi ise “kolay gelsin” diyerek... Sanki karşımızda broşür dağıtan burjuva partilerine nispet yaparcasına halkımız bizi bağrına basıyordu.

Evet, 12 Haziran seçimlerine çok az kaldı. Özellikle biz kadınların 8 yıldır bize yalanı ve şiddeti reva görenlere karşın gücümüzü daha fazla açığa çıkarma zamanıdır. Hangi bölgede ne kadar eşimiz, dostumuz varsa arayalım. Onların haberleri olmamıştır düşüncesiyle hareket edelim. Zira sistem partileri hergün tv’lerden evlerimizin içlerine kadar girip propaganda yapıyorlar.

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Paşalı’nın yüzü

SONRAKİ HABER

MEKTUP:Kadınlar çocukları için ön safta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...