24 Mayıs 2014 19:12

Uğur Kurt'un katledilişi Adıyaman’da protesto edildi

İstanbul’da cemevinin avlusunda polis kurşunu ile vurularak katledilen Uğur Kurt için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Uğur Kurt\'un katledilişi Adıyaman’da protesto edildi
Paylaş

İstanbul’da cemevinin avlusunda polis kurşunu ile vurularak katledilen Uğur Kurt için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

İstanbul Okmeydanı'ndaki cemevi bahçesinde, polis tarafından açılan ateş ile boynundan vurulması sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un katledilişi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adıyaman Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş ile protesto edildi. PSAKD Şube binası önünden Demokrasi Parkı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe BDP, İHD, SES, KURDÎ-DER, Eğitim Sen yönetici ve üyeleri de katıldı. Yürüyüşte "Faşizme inat halklar kardeştir", "Ne dindar ne kindar biz Aleviyiz", "Bijî biratiya gelan" dövizleri taşındı. Sık sık "Uğur'un katili AKP'nin polisi", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarının atıldığı yürüyüşün sonunda açıklama yapıldı.

Açıklamada konuşan PSAKD Şube Sekreteri Hüseyin Öztürk, "Canımız katledildi" diyerek, Alevi düşmanlığı, ayrımcılık ve nefretin cemevlerine saldırmaya kadar uzandığını dile getirdi. Öztürk, "Bu adaletsizliğe ve vicdansızlığa artık yeter diyoruz. AKP, devletin Osmanlı’dan devraldığı 'Kızılbaş Alevilerin katli vaciptir, zinhar kökü kazına' politikasını sistematik olarak yürütüyor. Bu sistematik katliam politikasına karşı Alevilerin tek kurtuluşu onurlu bir mücadelenin çıtasını yükseltmek ya da onurlu mücadele verenlerin yanında yer almaktır" dedi.

Oturma eyleminin ardından kitle dağıldı. (Adıyaman/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın Belediye Başkanları Girişimi’ ilan edildi

SONRAKİ HABER

MKM\'nin \'Slav\' konserine Valilikten izin çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...