24 Mayıs 2014 15:03

Roboskîli anneler Soma'yı ziyaret etti

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamının ardından ziyaretçi akınına uğrayan ilçenin son konukları Roboskîli anneler oldu.

Roboskîli anneler Soma\'yı ziyaret etti
Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamının ardından ziyaretçi akınına uğrayan ilçenin son konukları Roboskîli anneler oldu.  Sınırda TSK'ya ait savaş uçaklarının bombalaması sonrası evlatlarını kaybeden anneler maden şehitliğini ziyaret etti, ailelerin acılarına ortak oldu.  Anneler adına açıklama yapan Mercan Encü, kendisinin de evladını kaybettiğini, içinin kor gibi yandığını, buradaki annelerin neler yaşadığını anladığını o yüzden destek vermeye geldiklerini söyledi.

Sabah saatlerinde İzmir'den yola çıkan aileler, ilk olarak Soma Mezarlığı içerisinde kurulan maden şehitliğini ziyaret etti. Burada mezarlara tek tek su döküp çiçek bırakan anneler, ardından dua ederek su döktü. Anneler adına açıklamayı ise Mercan Encü yaptı. Encü, "Biz de evlatlarımızı kaybettik. Bir annenin yaşadığı acıyı çok iyi biliyorum. Bu yüzden buradaki annelerin acılarını çok iyi biliyorum. Bu olaylar hep fakirlerin başına geliyor bizde ölenlerin yaşı 15 ila 18 arasında değişiyor. Burada da hep gençler hayatını kaybetti. Buradaki ailelerin de destekçisi olacağız" dedi. Ailelerin daha sonra hayatını kaybeden bazı işçilerin evlerini de ziyaret edecekleri öğrenildi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Uzmanlar, depremi değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Köln\'de Erdoğan’a anlamlı yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...