23 Mayıs 2014 19:40

‘Seçim olsa beni değil patronu seçerlerdi’

Patronların ve hükümetin saldırılarına sessiz kalmakla suçlanan Türk-İş Konfederasyonunun Genel Başkanı Ergün Atalay sendika genel merkezinde basın toplantısı yaptı.

‘Seçim olsa beni değil patronu seçerlerdi’
Paylaş

Patronların ve hükümetin saldırılarına sessiz kalmakla suçlanan Türk-İş Konfederasyonunun Genel Başkanı  Ergün Atalay sendika genel merkezinde basın toplantısı yaptı.  Atalay, “Bölgede bir tespit yaptım. Orada bir seçim olsa; patron aday olsa, Genel Müdür Ramazan Doğru aday olsa, beni aday yapsalar; ben yüzde 5 alırım onlar yüzde 95 alır. Ben böyle örgütlenmek istemiyorum. Böyle örgütlenme olmaz. Hiç kusura bakmayın işin doğrusu bu. Adamları korkuyla tehditle, şantajla kıskaca almışlar.” Atalay, gerçek sorumlular varken bu konuların durmadan gündeme getirmeye gerek olmadığını savundu.

‘ÇATIYA MI ÇIKALIM?​’

Türk İş yönetiminin bugüne kadar ne yaptığına ilişkin bir soruya yanıt veren Atalay, 34 ilde birçok etkinlik, taşeronlaştırılmaya karşı 2 miting yaptıklarını ifade etti. Atalay, “Söylenmesi gereken her şeyi söyledik ama bütün kanallarda 3 dakika yer aldık. Başka ne yapalım, çatıya mı çıkalım?​” dedi.

TBMM’nin yapısının işçi, emek kökenli olmadığını belirten Atalay, işçinin lehine karar çıkacağı zaman patronların karlarını kaybetmemek için olağanüstü lobi yaptıklarını söyledi. “Hazine Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına, Maliye Bakanlığına kolaysa iş yaptırın” diyen Atalay, bu bakanlıkların patron kökenli ve “tabiri caizse beyaz Türkler” olduğunu dile getirdi.  

İŞÇİYE İHANET DEĞİL ‘KOPUKLUK’MUŞ

Eleştirilerin bir diğer nedeni de Maden-İş yöneticilerinin Soma’daki tutumuydu. 2 ay boyunca maden ocağıyla ilgili Maden İş Genel Merkezine herhangi bilginin intikal etmediğini ileri süren Atalay, “Dedim ki; hiç mi bize ulaşamadınız? Orayla ilgili sendikamızın kopukluğu olmuş.” dedi. Atalay, sendika yönetimlerine seçimle gelindiğini ve hem Soma’daki yöneticilerin, hem de kendilerinin seçimle değiştirilebileceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)


SENDİKACILAR İÇİN ‘İSTİFA’ KAMPANYASI

Soma’da işçileri talepleri için Kaymakamlık binası önünde başlattıkları oturma eylemine devam ediyor. İşçiler Türk-İş’e bağlı Maden-İş şendikasının  şube yönetiminin istifası için imza toplamaya başladılar.  Öte yandan oturma eylemine destek de geliyor. Kamuda çalışan işçiler vardiya çıkışlarında desteğe geldi. Önceki gece akşam vardiyasında çalışan işçiler iş çıkışı servislerle kaymakamlık önüne gelerek, burada eylem yapan işçilere destek verdiler. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gür İplik işçisi yalnız değil

SONRAKİ HABER

Okmeydanı\'nda gergin akşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...