23 Mayıs 2014 19:24

Gür İplik işçisi yalnız değil

Gaziantep Başpınar OSB’de kötü çalışma koşullarına karşı 10 gündür direnişte olan Gür İplik işçileri şehir merkezinde düzenledikleri yürüyüşle taleplerini haykırdı. İşçilere çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü de destek verdi.

Gür İplik işçisi yalnız değil
Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Antep


Gaziantep Başpınar  OSB’de kötü çalışma koşullarına karşı 10 gündür direnişte olan Gür İplik işçileri şehir merkezinde düzenledikleri yürüyüşle taleplerini haykırdı. İşçilere çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü de destek verdi.

Kırkayak Parkı’nda, direnişçi işçilerle buluşan emek ve demokrasi güçleri, ‘Gür İplik işçisi yalnız değildir’ sloganıyla Balıklı Park’a yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘İş ekmek özgürlük’, ‘Yaşasın sınıf dayanışması’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Gür İplik direniyor’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Sendika hakkımız, engellenemez’ sloganları atılırken, sık sık Soma’da yaşanan iş cinayetlerini ve hükümeti kınayan sloganlar da atıldı. Gür İplik işçileri yürüyüş esnasında cadde esnafı ile apartmanların balkonlarından izleyen vatandaşlardan da alkış aldı. İşçilere en önemli desteklerden biri de ailelerinden geldi. İşçilerin 10 gündür görmedikleri çocukları ve eşleri de yürüyüşteydi.

‘KAZANIRSAK TÜM İŞÇİ SINIFI KAZANIR’

Balıklı Park’ta, Soma’da hayatını kaybeden işçiler için yapılan saygı duruşunun ardından ilk sözü alan DERİTEKS Genel Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Uluşan, Gür İplik-2 de DERİTEKS Sendikasına üye işçilerin anayasal haklarını kullanarak insanca çalışma koşulları ve ücret talebinde bulundukları için kapı önünde olduklarını söyledi. Buradaki mücadelenin kazanılmasının yalnızca DERİTEKS’in hanesine yazılmayacağını, işçi sınıfının hanesine bir kazanım olarak yazılacağını söyleyen Uluşan, destek çağrısı yaptı.

‘KÖLELİĞE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ’

Gür İplik işçileri adına konuşan Cuma Gürmüş 10 gündür neden fabrika önünde direnişte oldukları anlattı ve işyerindeki koşullardan söz etti. “Birkaç aydır fabrikadaki son derece ağır ve kuralsız çalışma koşullarına karşı anayasal hakkımızı kullanarak DERİTEKS Sendikasında örgütlenmeye başladık” diyen Gürmüş, sendika girişiminin duyulmasıyla işyerindeki baskıların da arttığını söyledi. Vardiya ve yer değişikliği gibi türlü baskı yöntemleriyle yıldırılmaya çalışıldıklarını söyleyen Gürmüş, “10 gündür, sendikalı olarak işe geri dönebilmek için fabrika önünde, gece gündüz mücadelemizi sürdürüyoruz. Uğradığımız haksız uygulamalara, kölece çalışma koşullarına ve sefalet ücretleriyle çalışma koşullarına karşı mücadele ediyoruz. Kamuoyuna, basına ve yetkililere sesimizi duyurabilmek için 10 gündür fabrika önünde, evlerimizden 20-25 kilometre uzakta ailemizi ve çocuklarımızı bile görmeden gece gündüz beton kaldırım üstünde bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Metal Summer Festival Manowar’la başlıyor

SONRAKİ HABER

‘Seçim olsa beni değil patronu seçerlerdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...