24 Mayıs 2014 06:13

Canlandıranlar Festivali

İstanbul Modern Sinema, Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenecek. Canlandıranlar Festivali’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor.

Canlandıranlar Festivali
Paylaş

İstanbul Modern Sinema, Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenecek. Canlandıranlar Festivali’nin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Festivalin bu yılki teması “şekilden şekle giren animasyon”. İtalyan animasyon sineması ağırlıklı festival programında İtalyan çağdaş animasyon seçkisinin yanında; Annecy, O!pla, View gibi ünlü uluslararası festivallerden seçkiler yer alıyor. Geçen yıl hayatını kaybeden Animasyon Ustası Frederic Back’in filmlerinden oluşan bir seçkinin de yer alacağı festivalde, animasyonun çağdaş sanattaki yerinin tartışılacağı bir panel de düzenlenecek.
Festivalin bu yılki konuğu ise ilk gösterimi 2013’te 70. Venedik Film Festivali’nde gerçekleşen Mutluluk Sanatı (L’arte della felicità) ile övgü toplayan Yönetmen Alessandro Rak. Mutluluk Sanatı; hayat ve gerçeklik gibi kavramlar üzerine kafa yoran, Uzakdoğu felsefeleri ile Batılı bireysel çelişkiler arasında gidip gelen ve canlandırmanın ciddi yetişkin dertlerini, insanın anlam arayışını dinamik bir anlatımla konu edebileceğini kanıtlayan yeni bir örnek. Bugünkü gösterimin ardından yönetmenle bir söyleşi de gerçekleştiriliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Polise kurşun yağdırma yetkisi veriliyor

SONRAKİ HABER

Metal Summer Festival Manowar’la başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...