23 Mayıs 2014 18:58

‘Eşşek gibi yaşayacaksınız’ mesajına Kızılay’dan soruşturma geldi

Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın, Okmeydanı’da yaşananlara ilişkin, Twitter hesabından yazdıkları büyük tepki topladı. Önce hesabını kapatan, ardından ‘gizli’ hale getiren Yıldırım hakkında Kızılay soruşturma başlattı.

‘Eşşek gibi yaşayacaksınız’ mesajına Kızılay’dan soruşturma geldi
Paylaş

Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın, Okmeydanı’da yaşananlara ilişkin,  Twitter hesabından yazdıkları büyük tepki topladı. Önce hesabını kapatan, ardından ‘gizli’ hale getiren Yıldırım hakkında Kızılay soruşturma başlattı.

Yıldırım, Okmeydanı’da polisin protesto edenlere müdahalesi sırasında, bir cenaze için gittiği cemevinin bahçesinde başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne tepki gösterenlere ağır hakaretler içeren sözler söyledi. Yıldırım kişisel Twitter hesabından önce, “Eğer arpanız fazla geldiyse o arpayı önünüzden almayı da biliriz! Arpa taşıyanları da biliriz!” mesajı atan İlhami Yıldırım, sonra sözlerini daha da sertleştirdi ve şöyle yazdı: “Ya bu ülkede Eşşek gibi yaşayacaksınız, ya da defolup gideceksiniz! Sizlere her kim destek oluyor, yüz veriyorsa o da şerefsizdir!” Yıldırım’ın bu sözlerine sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. Yıldırım, binlerce tepki mesajı alan bu sözleri yazdıktan bir süre sonra Twitter hesabını kapattı. Daha sonra ise ‘gizli hesap’ olarak tekrar açtı. Bu arada Kızılay, Eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da kardeşi olan İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım hakkında teftiş kurulunun inceleme başlattığını duyurdu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçilere oy cezası!

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen\'de yeni yönetim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...