23 Mayıs 2014 18:07

Uğur Kurt eylemlerinde AKP'ye öfke var

Okmeydanı'nda dün polisin Berkin Elvan eylemine saldırısı sırasında başından kurşunla vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt için her yerde eylemler yapılıyor.

Uğur Kurt eylemlerinde AKP\'ye öfke var
Paylaş

Uğur Kurt’un öldürülmesinin ardından birçok ilde halk sokağa çıktı. İzmir’de Alevi derneklerinin çağrısıyla Basmane önünde bir araya gelen İzmirliler Uğur Kurt’un katillerin cezalandırılmasını istedi. SES İzmir Şubeler Platformu’nun da katılım çağrısı yaptığı eylemde kitle, polis barikatlarının önünden geçerken ‘yuh’ sesleri yükseldi.  Sümerbank önüne yürüyen İzmirliler sık sık “Katil, hırsız AKP”, “Faşizme ölüm inançlara özgürlük”, “Hükümet istifa” sloganları attı. Ege Üniversitesi’nde işgal eylemini bitiren üniversite öğrencileri de eyleme katılarak destek verdi.

KOCAELİ UĞUR KURT İÇİN YÜRÜDÜ

Uğur Kurt için Kocaeli’de de eylem düzenlendi. Sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin de katıldığı, Belediye-İş binası önünde yapılan eylemde konuşan Alevi Kültür Derneği Başkanı Cengiz Duman, Başbakan Erdoğan’ın Berkin Elvan için sarf ettiği ‘Ölmüştür geçmiştir, her gün anma mı düzenleyeceğiz’ sözlerine tepki gösterdi.

ÜNİVERSİTEDE OTURMA EYLEMİ

Trakya Üniversitesi öğrencileri de Uğur Kurt için oturma eylemi yaptı. Üniversitenin çeşitli yüksekokul ve fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler dün Saraçlar Caddesi’nde toplandı. “Katil polis hesap verecek”, “Kahrolsun faşizm” pankartları açan öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasıyla Kurt’un öldürülmesini kınadı. Açıklamanın ardından öğrenciler oturma eylemi yaptı.

ANTEP: SOMA'DA MADENCİNİN, SINIRDA KÜRDÜN, CEMEVİNDE ALEVİ'NİN KATİLİ

Antep Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) İstanbul Okmeydanı’nda Uğur Kurt öldürülmesini protesto etti. “Soma’da Madencinin, Sınırda Kürdün, Cemevi’nde Alevi’nin katili AKP’dir”, “Geziden Soma’ya Berkin’den Uğur’a Hala Katil, Hala Hırsızsınız”, “Sen diktatör olduğun için sokaklarda vuruluyoruz”, “AKP halka hesap verecek” pankartların açıldığı eyleme çeşitli siyasi ve sendikalarında destek verdi. Yeşilsu Parkında gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan PSAKD Antep Başkanı Yusuf Turunç, Uğur Kurt’un hedef gözetilerek vurulduğunu belirterek, “Biz Aleviler olarak bu olayı binlerce yıldır yaşıyoruz. Egemenler tarafından yüzyıllardır saldırılara maruz kalıyoruz. AKP hükümeti ve onun güdümünde bulunan polis saldırıya, şiddete, can almaya devam ediyor” dedi. Alevi Sünni Çatışması yaratılmak istendiğinin farkında olduklarını söyleyen Turunç, “Bu devlet terörüne, bu polis saldırısına, genç ölümlerine ‘Artık Yeter-EdîBesê’ diyoruz. Bu saldırının faillerinin bulunmasının ve hesap sorulması hususunda takipçi olacağımızı da tüm kamuoyuna bildiriyoruz” dedi. Basın açıklamasından sonra kitle Düztepe Cemevine doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

ALTINOLUK

Balıkesir'in Altınoluk ilçesi Alevi Kültür Derneği'nin çağrısıyla ilçede kitlesel bir eylem yapıldı. Dernek önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşe 500'e yakın kişi katıldı. Sık sık hükümet karşıtı sloganların atıldığı eylemde polis şiddetine tepki gösterildi. Uğur Kurt’un öldürülmesi Dersim, Denizli, Bolu, Diyarbakır, Çanakkale, Mersin ve Çorum’da da protesto edildi.

ÖNCEKİ HABER

Uğur Kurt\'u Okmeydanı\'nda binler uğurladı

SONRAKİ HABER

Temizlik işçisi tonlarca ayçiçeğinin altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...