23 Haziran 2011 09:49

‘Dağlıca’nın faturası bana kesildi’

PKK’nin Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Karakolu’na düzenlediği baskında alıkonulan 8 askerden er Ramazan Yüce, hakkında açılan davanın duruşmasında savunmasını yaptı.Baskın nedeniyle haklarında “Suçu ve suçluyu övme” ile “Zincirleme olarak basın-yayın yoluyla örgüt

‘Dağlıca’nın faturası bana kesildi’
Paylaş

PKK’nin Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Karakolu’na düzenlediği baskında alıkonulan 8 askerden er Ramazan Yüce, hakkında açılan davanın duruşmasında savunmasını yaptı.

Baskın nedeniyle haklarında “Suçu ve suçluyu övme” ile “Zincirleme olarak basın-yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla sivil mahkemede dava açılan Ramazan Yüce ile Uzman Çavuş Halis Çağan’ın ilk duruşması görüldü.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Uzman Çavuş Halis Çağan’ın katılmazken, Ramazan Yüce ile Çağan ve Yüce’nin avukatları hazır bulundu. Ramazan Yüce yazdığı 9 sayfalık savunmasını okudu. Hakkındaki iddiaların asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmağını belirten Yüce, Dağlıca olayı çıktıktan sonra bölük komutanları olan Onur Dirik’in Kürt olduğu için bütün olayları kendisinin üzerine yıkdığını dile getirdi.

Alıkonulmasından sonraki süreci de ifadesinde anlatan Yüce, olaydan sonra yeme içmelerinden, can güvenliklerinin sağlanmasına kadar PKK’lilerin kendilerine çok iyi davrandığını belirtti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

HASTA TUTUKLUYA NE TAHLİYE NE SEVK

SONRAKİ HABER

Koca dehşetinden kurtulan anne çocuklarına kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...