23 Mayıs 2014 13:40

Abdullah Cömert davasında polisin tutuklanması reddedildi

Hatay'da Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı gaz fişeği ile 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu ifade edilen 29 yaşındaki polis memuru Ahmet Kuş'un tutuklanması talebini Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ardından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi de reddetti.

Abdullah Cömert davasında polisin tutuklanması reddedildi
Paylaş

Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde 3 Haziran 2013'te saat 23.00 sıralarındaki gösteriler sırasında başına gaz fişeği isabet eden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sonucu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet Kuş hakkında olası kasıtla adam öldürme suçundan Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 25 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz Ahmet Kuş'un tutuklanması için Avukat Hatice Can, davanın görüleceği mahkemeye başvurdu. Mahkeme heyeti, şüphelinin sabit iş ve ikametgah sahibi olması, kaçma şüphesinin olmaması, mevcut delil durumu ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti.

TUTUKLANMASI GEREKTİREN SUÇ
Bunun üzerine Avukat Hatice Can, Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz etti. Mahkemeye heyeti bu itirazı da reddedildi.
Avukat Can, Ahmet Kuş'a yöneltilen ve iddianamede tanımlanan suçun tutuklama gerektiren bir suç olduğunu söyledi. Hatice Can, bu tür davalarda sanık olan kamu görevlilerini adaletin huzuruna çıkarmakta zorlandıklarını belirterek, kararı şu sözlerle değerlendirdi:
"Kamu görevlilerin sanık olduğu dosyalarda sanıkları adaletin huzuruna çıkarmakta hem çok zorlanırız, hem de çok ciddi bir direnç vardır her alanda. Yani cezasızlık politikası vardır, çok genel bir politikadır ne yazık ki ülkemizde. İşte bu olayda da bunları görüyoruz, bunları aynen tekrar tekrar yaşıyoruz. Olmaması gerekir, ölüm var ortada. Ölümün olması halinde sanığın tutuksuz olması kamunun, halkın adalete olan inancını ağır şekilde zedeler ve mağduriyetin daha çok arttığını hisseder mağdur ve maktul yakınları. Biliyorsunuz ilk duruşmada 4 Temmuz'da ve yargılama sürecinde de hem sanığın cezalandırılması için tüm delillerin toplanmasına katkı vermeye çalışacağı hem de tutuklanması için talebimizi ısrarla sürdüreceğiz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma katliamının ön inceleme raporu yayınlandı

SONRAKİ HABER

16 yaşında evlendirilen Fatma intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...