23 Mayıs 2014 12:13

Okmeydanı'nda bir kişi daha hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün yaralanan 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Üzerinden kimlik çıkmadığı ifade edilen şahsın, yakınları olmadığı için hastaneye 'kimsesiz' olarak kaydının yapıldığı öğrenildi.

Okmeydanı\'nda bir kişi daha hayatını kaybetti
Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün yaralanan 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Okmeydanı'nda dün akşam "boru tipi parça tesirli" bir patlayıcının, polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patlaması sonucu yaralanan vatandaşın tedavisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılıyordu. Yüzüne isabet eden şarapnel parçaları sonucu yaralandığı belirtilen kişi, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Üzerinden kimlik çıkmadığı ifade edilen yaralının, yakınları olmadığı için hastaneye "kimsesiz" olarak kaydının yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan dün akşam olaylar nedeniyle yaralı olarak hastaneye getirilen 4 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği ifade edildi.

POLİS YİNE OKMEYDANI'NA GİRDİ
Okmeydanı’nda dün başlayan olaylar bugün de devam ediyor. Polis, Okmeydanı civarında barikat kurup, taş atan guruplara müdahale ederek bölgeye girdi.

TOMA ve 'akrep' olarak tabir edilen zırhlı araçlarla sokaklara giren çevik kuvvet ekipleri gaz atarak grupları dağıttı. Yola kurulan barikatları kaldıran ekipler, ara sokaklara girerek grupların toplanmasına izin vermiyor. Dün başına kurşun isabet ederek hayatını kaybeden Uğur Kurt’un isminin yazılı olduğu barikatları kaldıran polis, ‘Katil polis’ yazılı pankartları da indirdi.

EMEP: ERDOĞAN POLİSE, SOKAĞA ÇIKANA KURŞUN YAĞDIRMA YETKİSİ VERMEKTEDİR
Okmeydanı'nda art arda gelen ölümlere dair yazılı bir açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan,  "Aynı gün içerisinde, Başbakan Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Ben diktatör olsam sokağa çıkamazsınız” diyordu. Okmeydanı’nda yaşanan polis cinayeti göstermiştir ki; Erdoğan’ın sözleri aslında bütün bir halkı, tüm emek ve demokrasi güçlerini hedef almaktadır. Başbakan bununla da yetinmemiş ve bütün bu yaşananların üzerine “polis nasıl sabrediyor, anlamıyorum” diye basına beyanat vermiştir. Bu sözler çok açıktır ki; polise, sokağa çıkana kurşun yağdırma yetkisi vermektedir" dedi.

Gürkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gezi sürecinde katledilen gençlerimiz yetmezmiş gibi hükümet, sürekli bir biçimde, polis ve devlet şiddetini arttırmaktadır. Son olarak Soma işçilerinin haklarını savunmak için orada bulunan avukatlara uygulanan zulüm bunun en açık kanıtı olmuştur. Maden işçilerini açıkça toplu bir katliama gönderenler el üstünde tutulurken, ülke çapında bu katliamı lanetlemek için sokağa çıkanlara polis her yerde acımasızca saldırmaktadır. İşçi ve emekçilerin, demokrasi isteyenlerin, Alevi ve Kürtlerin talepleri devlet terörüyle püskürtülmek istenmektedir. Sokakları ve meydanları halka kapatmak isteyen iktidar, yargısız sokak infazlarına başvurarak, kitlelere kurşun yağdırarak son derece tehlikeli bir politikayı devreye sokmuş bulunmaktadır. Amaç halkı provoke etmek ve sokakları polis şiddetiyle terörize etmektir.

Hükümet ve devlet halka şiddet uygulamaktan derhal vazgeçmeli, polis katliamlarına derhal son verilmelidir! Bunun bir kanıtı olarak da katliamlara imza atanlar ve halka kurşun yağdıranlar derhal tutuklanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır. Hayatını kaybeden iki yurttaşımızın acısını paylaşırken ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün emek, demokrasi ve özgürlük güçlerini birleşmeye, baskı ve şiddet karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz." (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye\'de Esad mitingine saldırı: En az 20 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Karabiga termik santraline yargı engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...