23 Mayıs 2014 11:48

Erdoğan'dan polise: Nasıl sabrediyorlar anlayamıyorum!

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Uğur Kurt'u öldüren polisler için, 'O polislerimiz ne olacak onları kimse konuşmuyor. Onları konuşmayacağız da camı çerçeveyi indirenleri mi konuşacağız' derken, Berkin Elvan için, 'Ölmüştür geçmiştir, her gün anma mı düzenleyeceğiz' diye konuştu.

Erdoğan\'dan polise: Nasıl sabrediyorlar anlayamıyorum!
Paylaş

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Uğur Kurt'u öldüren polisler için, "O polislerimiz ne olacak onları kimse konuşmuyor. Onları konuşmayacağız da camı çerçeveyi indirenleri mi konuşacağız" derken, Berkin Elvan için, "Ölmüştür geçmiştir, her gün anma mı düzenleyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan ağırlıklı olarak Soma faciasını ve bağlı gelişmeleri değerlendirdi.

'BİZ MADENCİLERDEN BİRİYİZ!'
Soma faciasında daha çok muhalefeti eleştiren Erdoğan, yapılan değerlendirmeleri, "Birileri ölse diye ellerini ovuşturan bir kirli zihniyet" olduğunu savundu. Muhalefetin madenciyle 2014 yılında tanıştığını savunan Erdoğan, "Bizse onlardan biriyiz. Kömür çilesini çeken biziz, alın terini bilen biziz. Alın teri peşinde koşarken ötelenen, dışlanan biziz. Başbakanınız kömür ocaklarına inmiş bir başbakandır. Bakanlarımız yine o kömür ocaklarına inen ve o kömür ocaklarındaki kardeşlerimizle yemek yiyenlerdir" şeklinde konuşması dikkat çekti.

YİNE MUHALEFETE MUHALEFET ETTİ
Muhalefet milletvekillerinin olayı protesto etmek amacıyla yaptıkları oturma eylemini de "Yapın yapın, oturun. Sizin hayatınız zaten oturmakla geçti bizim ki çalışmakla geçti" sözleriyle tiye alan Erdoğan, maden ocaklarına ilişkin ileri teknolojinin ilgili ülkelerden transfer edilmesi yönünde talimat verdiğini belirterek, gerekirse maden ocaklarının 2-3 ay kapalı kalacağını söyledi. Erdoğan, bu konuda Almanya, ABD ve Rusya'nın kendilerine gereken desteği vereceğine yönelik söz verdiğini de söyledi. Soma olaylarını değerlendiren köşe yazarlarına da çok sert yüklenen Erdoğan, "Bizim şehit madencilerimize AKP mitingine katıldı diye onlara müstahaktır diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi? Bunlarda ne insanlık var ne insaf var. Ama ona gazetesinde yazdıranda da ne insanlık var nede vicdan var. Bir başka köşe yazarı diyor ki ne şehittir ne gazi bu uğurda oldu Niyazi. Hani kadın hakları dernekleri hani insan hakları dernekleri bir başka olay olduğunda ayağa kalkıyorsunuz" diye konuştu. Konuya ilişkin madende hayatını kaybeden madencilerin ailelerine de "bu yazarlar hakkında dava açın" çağrısında bulunan Erdoğan, kendisine gelen bilgilere göre şimdiye kadar 51 ailenin bu yazarlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, geri kalanların da suç duyurusunda bulunmasını istedi.

'BUNDAN ÖNCEKİ MUSİBETLERDE PAYINIZ NEYDİ'
Cemaat medyasında yazan bir yazarın olayı "musibet" olarak tanımlamasına da, "Allahın iradesini kendisinden görecek kadar aşağılık bir anlayış" sözleriyle yüklenen Erdoğan, "Demek ki yaşanan her musibete bir siyasi irade sebep, öyle mi? Sormak lazım bundan önceki musibetlerde siz oyunuzu nereye vermiştiniz. Bunlar ne densiz terbiyesiz adamlar. Ellerinde kalem, çalakalem gidiyorlar" dedi.

'BEN POLİSİ SAVUNURUM'
Okmeydanı'ndaki olaylara da konuşmasında değinen ve çok ilginç benzetmelerde bulunarak, polisi savunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar sustuk, ama kimse kusura bakmasın, şımarıklık karşısında had bilmezlik karşısında susmayız. Vuran kıran karşısında susmayız. İşte bakın dün yine bir olay oldu. Nedir? İşte Berkin Elvan'ı anmak için törenler düzenleniyor. Yani biz her ölüm karşısında tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir. Ölüm yıldönümüymüş. Ölüm yıldönümü de değil. Olayların başlamasının yıl dönümünü gerekçe göstererek ortamı terörize ettiler. Bir tane polis aracımıza molotof geldi, polislerimiz kendilerini zorla dışarı attı. Polislerimiz yandı ve şimdi hastanedeler. Bütün bu camların üstüne teröristler çıktılar ve onları kırmaya yıkmaya çalıştılar. Bunlar karşısına polis eli kolu bağlı mı olacak. Bunları mı savunacağız polisi mi savunacağız. Hiçbir medya kurumu çıkıp o polislerimizin durumu ne olacak diye sormuyor. Geçenlerde yine güneydoğu da böyle bir kızımız polis aracında yandı ve hala tedavi görüyor. Kimse onu konuşmuyor. Biz bunarı konuşmayacağız da neyi konuşacağız. Ortamı terörize edenleri cam çerçeveyi indirenleri mi konuşacağız. Kusura bakmayın onların yanında olamayız. Gerçek anlamda mağdur ve mazlum halkımızın yanında olacağız."

ALMANYA ZİYARETİNİ İPTAL ETMEDİ
Yarın yapacağı Almanya ziyaretine de değinen ve orada olaylar çıkarılmak istendiğini ileri süren Erdoğan, "bazı mezhep mensupların ortama dökerek şehirleri karıştırmak istiyorlar" dedi. "Şimdi birileri gitmeyin diyor" diyen Erdoğan, "Kusura bakmayın biz oraya gideriz. Orada 3 milyon vatandaşımız var" diyerek rest çekerek orada gövde gösterisi yapacağının mesajını verdi.

ERDOĞAN'IN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖLÇÜSÜ HİÇ DEĞİŞMİYOR
Muhalefet partilerine de Meclis Anayasa komisyonu tarafından mutabakat sağlanan 60 maddeyi meclisten geçirme çağrısında bulunan Erdoğan, anayasayı tümden değiştirmek yerine pansuman yapmayı istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdoğan,
Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilecek olmasından diğer siyasi partilerin rahatsız olduğunu ve bu partilerin bu durumda aday çıkaramayacağını ileri sürerek, "Üzülme çalış seninde olur" diye konuştu. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözüne de atıfta bulunan Erdoğan, basın özgürlüğünün kriterinin de köşe yazarlarının düşüncelerini yazıyor olmasına bağladı. Erdoğan, Almanya'ya giderek gerçek Türkiye tablosunu anlatacaklarını dile getirerek, "Hiç kimse rahatsız olmasın Türkiye'nin barıştan başka bir hedefi yok" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KARARIMIZI KISA SÜREDE AÇIKLAYACAĞIZ'
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir zaman kaldığını ve bu konuda çeşitli değerlendirme toplantıları ile kamuoyu araştırmaları yaptıklarını belirten Erdoğan, "Kısa sürede kararımızı açıklayacağız. Bu inşallah Türkiye için hayırlı olacak. Bu seçim aynı zamanda 2015 seçimlerinin de işaret fişeğidir. Mücadelemizden davamızdan asla kesintiye mahal vermeden çalışmamızı yürüteceğiz" dedi. MHP'nin çatı arayışlarına da, "o çatı uçtu gitti" diyerek ciddiye almadığını belirten Erdoğan, CHP ve MHP'nin şimdiden umudunu yitirdiğini belirterek, "CHP ve MHP'nin tabanı kaygılanmasın. 75 milyonu kucaklayan bir aday cumhurbaşkanı adayımız olacak" diye konuştu.

AĞRI VE YALOVA'YI KAZANMA TALİMATI VERDİ
Erdoğan, Ağrı ve Yalova'daki seçimlere de değinerek, Pazar günü Yalova'da Çarşamba günü de Ağrı'da olacağını belirtti. "Başta Ağrı ve Yalova olmak üzere kesinlikle kazanmamız lazım" sözleriyle kazanma talimatı veren Erdoğan, kendileri dışında kimsenin hizmet vermediğini ileri sürdü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, sırttan vurup öldürdü ama cezası ertelendi

SONRAKİ HABER

Suriye\'de Esad mitingine saldırı: En az 20 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...