23 Haziran 2011 09:43

Barolardan YSK’ya ‘kararı düzelt’ çağrısı

URFA ve Batman Baroları yaptıkları açıklama ile Hatip Dicle’nin vekilliğini düşüren YSK’ya kararı düzeltme çağrısında bulundu.Urfa Baro Başkanı İrfan Güven, yaptığı yazılı açıklama ile YSK kararını eleştirdi ve toplumun tüm kesimlerini sağduyulu olmaya davet etti. YSK’nın temel görevinin seç

Barolardan YSK’ya ‘kararı düzelt’ çağrısı
Paylaş

URFA ve Batman Baroları yaptıkları açıklama ile Hatip Dicle’nin vekilliğini düşüren YSK’ya kararı düzeltme çağrısında bulundu.

Urfa Baro Başkanı İrfan Güven, yaptığı yazılı açıklama ile YSK kararını eleştirdi ve toplumun tüm kesimlerini sağduyulu olmaya davet etti. YSK’nın temel görevinin seçimleri düzen içerisinde yapmak olduğunu belirten Güven, mahkeme sıfatı olmayan YSK’nın seçimlerin yargısal denetimini de yaptığını belirterek, YSK’nın siyasal sistemini dizayn etmek istediğini söyledi. YSK’nın ülkeyi günlerce çatışma, gerginlik ve kaosa sürüklediğini söyleyen Güven, YSK’yı halkın iradesini ve kamusal düzeni gözeterek itirazı inceleyip kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven, Dicle’nin, milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini hukuka uygun olmadığı söyledi. YSK kararının toplumsal barışı ve huzuru bozacak nitelikte olduğunu belirten Tanrıseven, “Bu konuda nihai kararı verme yetkisinin TBMM’de olması gerekmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Haberal ve Balbay’ın tahliye talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

YÖK Ali Demir’e sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa