23 Haziran 2011 09:15

Baskı ve tutuklamalar protesto edildi

AKP’nin seçimlerden önce başlattığı gözaltı ve tutuklama furyası seçim sonrasında da hız kesmeden devam ediyor. Son olarak önceki gece Eğitim Sen Van Şubesi ile Kurdi-Der binaları polis tarafından basıldı.Bu baskılara tepki gösteren KESK Bolu Şubeler Platformu üyeleri Bankalar Caddesi’nde eylem yaptı. Eylemde sık sık &ld

Baskı ve tutuklamalar protesto edildi
Paylaş

AKP’nin seçimlerden önce başlattığı gözaltı ve tutuklama furyası seçim sonrasında da hız kesmeden devam ediyor. Son olarak önceki gece Eğitim Sen Van Şubesi ile Kurdi-Der binaları polis tarafından basıldı.

Bu baskılara tepki gösteren KESK Bolu Şubeler Platformu üyeleri Bankalar Caddesi’nde eylem yaptı. Eylemde sık sık “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Baskılar bizi yıldıramaz”,”KESK’li tutuklular onurumuzdur” sloganları atıldı.

Eylemde bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Serdar Koçyiğit, “Balkon konuşmalarının aksine, emek ve demokrasi güçlerine karşı çeşitli ad ve gerekçelerle yeni bir saldırı dalgası daha başlatılmış durumdadır. Seçimlerin sonuçları netleşip de AKP’nin oy kaybı yaşadığı yerler ortaya çıkınca yeni operasyonlar için düğmeye basıldı” dedi.

Her bir operasyon ve baskının yeni sorun, gerginlik ve çatışma anlamına geldiğini kaydeden Koçyiğit, “Siyasi iktidarı yıllardır uyguladığı ekonomik ve siyasi politikalardan hoşnut olmayan, eleştiren ve muhalefet eden kesimlere karşı tahammüllü olmaya çağırıyoruz” dedi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oktay Ekşi yemin töreninde kriz beklemiyor

SONRAKİ HABER

Demiryollarına yatırım yetersiz ve plansız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...