22 Mayıs 2014 12:05

Aygün'ü vuran polise 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Bir önceki duruşmada hakkında tutuklama kararı çıkarılan Cem Aygün'ün (24) katil zanlısı Fatih Yılmaz isimli polis hakkında "kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek"ten 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Aygün\'ü vuran polise 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


24 yaşındaki Cem Aygün adlı genci vurarak öldüren polis memuru Fatih Yılmaz’ın yargılandığı davada karar verildi. Yılmaz 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karara isyan eden Aygün ailesi, adliye önünde açlık grevine başladı. Aygün ailesinin avukatı Murat Yılmaz da, verilen cezanın daha da düşürülebileceğini, sanığın kasten adam öldürme suçundan yargılanıp en az 25 yıl hapis cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi.

Keçiören'de 20 Ağustos 2012'de yaşanan olay da polis Fatih Yılmaz, Aygün'ün GBT sorgulaması sırasında kaçtığını iddia ederek peşinden ateş ederek Aygün'ü öldürmüştü. Yaklaşık 2 yıldır süren davada sanık polis duruşmalara katılmıyordu. Son olarak 8 Mayıs 2014 tarihinde görülen duruşmada savcı mütaalasını sunmuş 12 ila 16 yıl arasında hapsini istemişlti. Mahkeme heyeti de sanık polisin yakalanıp tutuklanmasına karar vermişti. Sanık polis çıkan karara rağmen dün teslim olmuştu.

DURUŞMAYA 1 GÜN KALA TUTUKLANDI

Bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu polis Fatih Yılmaz, Aygün ailesi, çok sayıda Çağdaş Hukukçular Derneği'nden (ÇHD) avukatlar ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük katıldı. Mahkeme Başkanı ailenin avukatlarının beyanını sordu. Avukat Murat Yılmaz, sanık polisin 8 Mayıs'ta hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen tutuklanmadığını hatırlatarak, duruşmaya 1 gün kala tutuklanmasının taktiksel bir hareket olduğunu söyledi. Ankara emniyetinin görevini savsakladığını ifade eden Yılmaz, sanık polise verilen cezada iyi hal indirimine gidilmemesi gerektiğini ve kasten adam öldürme suçundan ceza verilmesini talep etti.

SANIK AVUKATINA GÖRE POLİS GÖREV İCABI ÖLDÜRMÜŞ!

Savcı İsmail Şafak ise mütalaasını aynen tekrar etti. Sanık polis Fatih yılmaz da, savunmasını avukatının yapacağını söyledi. Sanık polisin avukatı da, Polis Vazife ve Salahayiyet Kanunu'nu (PVSK) örnek göstererek sanık polisin adeta görevini yaptığını iddia etti. Sanık avukatı, meşru müdafaa ve direnme durumu olmasını da örnek gösterdi. Mahkeme heyeti yaptığı müzakerenin ardından sanığın 11 yıl 8 ay hapsine karar verdi.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!

Aile verilen cezaya tepki gösterdi. Cem Aygün'ün ablaları sanığa, dön arkana bak katil herif. Daha kaç kişiyi öldüreceksin" dedi. Sanık polis öfkeli ailenin üzerine yürümeye kalkıştı. Jandarmaların uzaklaştırmaya çalışmasına rağmen sanık polis, "bırakın lan beni. Defolun burdan. Sizsiniz o" diyerek aileye hakaret etti.

'BAŞBAKANIN KAHRAMANLARI DAHA ÇOK CEM'LERİ KATLEDECEK'

Aygün ailesi, "Canımızı alan katil polise ödül verdiler. Adaletiniz yerin dibine batsın" ,"Başbakanın kahramanları bu gidişle dah çok Cem'leri katledecek. Devlette, hükümette başbakan da hepsi sorumlusudur bunun" sözleriyle sinir krizleri geçirdi. Adliye önünde açıklama yapan Avukat Murat Yılmaz, bu cezanın daha da indirileceğini bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Sanık polisin kasten adam öldürme suçundan ceza alması gerektiğini söyleyen Yılmaz, kararı temyize taşıyacaklarını bildirdi.
 

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı\'nda bir kişi başından vuruldu

SONRAKİ HABER

Çadırda sobadan zehirlenen tarım işçisi aile hastanelik oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa