23 Haziran 2011 09:11

Meyve posasından hayvan yemi üretti

Sakaryalı makine mühendisi Ahmet Çetin (59) meyve ve sebze posasının ısı transferi ile kurutulmasıyla süt üretimini artıran alternatif hayvan yemi üretti. Projesine patent alan Çetin’in kapısını yem firmaları çalmaya başladı.Her meyve ve sebzenin posasının çok önemli bir besin kaynağı olduğunu belirten Çeti

Meyve posasından hayvan yemi üretti
Paylaş

Sakaryalı makine mühendisi Ahmet Çetin (59) meyve ve sebze posasının ısı transferi ile kurutulmasıyla süt üretimini artıran alternatif hayvan yemi üretti. Projesine patent alan Çetin’in kapısını yem firmaları çalmaya başladı.

Her meyve ve sebzenin posasının çok önemli bir besin kaynağı olduğunu belirten Çetin, fabrikada suyu alındıktan posaların genelde değerlendirilmediğini ve atıldığını söyledi. Posaların su oranının yüzde 50-80’e kadar çıktığını, bir hafta içinde tüketilmediği taktirde çürümeye ve kokuşmaya başladığını ifade eden Çetin, “Türkiye’de ne yazık ki bu posalar iyi değerlendirilemiyor ve milyonlarca tonu çöpe gidiyor. Bu ülkemiz için çok büyük bir ekonomik kayıp. Ayrıca çevre kirliliği de oluşturması cabası.” diye konuştu. (ADAPAZARI)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Edemir artık özgür!

SONRAKİ HABER

TKİ sınavında bürokrata baskı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...