21 Mayıs 2014 10:19

Yer altındaki faciayı, 4 bin metrede protesto ettiler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dağcılık Topluluğu öğrencileri, yerin yüzlerce metre altındaki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için, 3917 m yükseklikteki Erciyes Dağı'na tırmanıp, 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere' yazılı döviz açtılar.

Yer altındaki faciayı, 4 bin metrede protesto ettiler
Paylaş

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dağcılık Topluluğu öğrencileri, maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Erciyes Dağı'na tırmanıp, 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere' yazılı döviz açtı.

OMÜ Dağcılık Topluluğu öğrencileri, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin anısına, 3917 m’lik yükseltisi ile Türkiye’nin altıncı, İç Anadolu Bölgesi’nin ise en yüksek dağı olan Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yaptı. Tırmanışa 17 Mayıs’ta Erciyes dağ evinden başlayan ekip, kamp kurmak için 3 saat yürüyerek Erciyes eteklerinde bulunan Çoban İni Kamp Alanı’na ulaştı. 18 Mayıs günü 5.5 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan ekip, burada Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin anısında saygı duruşunda bulundu ve üzerinde 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere' yazılı döviz açıp inişe geçti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ayvalıtaş davasında yeni görüntüler paylaşıldı

SONRAKİ HABER

Başbakanlık\'tan Soma açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...