21 Mayıs 2014 08:14

Cizre'de yeni kazılan mezardan PKK'li cenazesi çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İbrahim Nayır isimli yurttaşın yaşamını yitirmesi üzerine Cizre Asri Mezarlığı'nda kazılan mezarlığın içerisinde bir PKK'liye ait cenaze çıktı.

Cizre\'de yeni kazılan mezardan PKK\'li cenazesi çıktı
Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren 17 yaşındaki İbrahim Nayır için Cizre Asri Mezarlığında kazılan mezarlığın içinde elbiseleriyle gömülmüş birine ait kemikler çıktı. Kemiklerin bir PKK’liye ait olabileceği belirtilirken, olay yerinde yapılan incelemenin ardından kemikler Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Mezarlıkta çalışan ekipler mezar kazdıkları sırada askeri battaniyeye sarılı, PKK gerillalarının giydiği kıyafetler ile Mekap ayakkabı bulunan bir cenaze buldu. Kemikleri kalmış olan cenazenin üzerindeki elbiselerin sağlam kaldığı görülen cenazenin yanında bir poşet içinde tıbbi eldivenler de bulundu. Mezarlıkta aynı şekilde defnedilmiş başka cenazelerin de olabileceği belirtiliyor.

KEMİKLER ADLİ TIP KURUMU’NA  GÖNDERİLDİ

Güvenlik çemberine alınan mezarda Cizre Savcısı gözetiminde kazı çalışması yapıldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından çıkarılan kemik ve kıyafetler İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndermek üzere götürüldü. Olay yerindeki incelemelere katılan Avukat Sertaç Özkan, “Olayın takipçisi olacağız. Kemikler arasında tıbbi eldivenin bulunduğu poşet çıktı ve o poşetin üstünde imal tarihi 1998 yazıyordu.”
 

‘KEMİKLER BABAMA AİT OLABİLİR’

Mezarlıkta cenaze bulunmasının ardından 1993 yılında katledilen babasının cenazesinin yerini öğrenmek için daha önce savcılığa başvuruda bulunan Bilal Koljan isimli kişi cenazenin babasına ait olabileceği şüphesiyle savcılığa tekrar başvuruda bulundu. Koljan, 1993 yılında babasının Cizre’de bir eve yapılan silahlı saldırıda arkadaşıyla birlikte öldürüldükten sonra bir traktöre bindirilip götürüldüğünü, o günden sonra babasının cenazesine ulaşamadıklarını söyledi. (CİZRE)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya\'da bombalı saldırılar: 118 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Bariyer olmayan geçitte yük treni otomobile çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...