20 Mayıs 2014 22:36

Soma'daki zihniyet Petkim'de yaşıyor

PETKİM’de Petrol-İş’in aldığı kararla iş bırakarak eylemine katılan 2 farklı taşeron firmaya bağlı çalışan 100 işçinin bir günlük yevmiyeleri kesildi.

Soma\'daki zihniyet Petkim\'de yaşıyor
Paylaş

PETKİM’de Petrol-İş’in aldığı kararla iş bırakarak eylemine katılan 2 farklı taşeron firmaya bağlı çalışan 100 işçinin bir günlük yevmiyeleri  kesildi.

Buna tepki gösteren işçiler, PETKİM patronunu acılarına saygı göstermeye çağırdı. Türk-İş’in aldığı karar uyarınca ve Petrol-İş Aliağa Şubesinin çağrısıyla PETKİM ve TÜPRAŞ’ta tam katılımlı uygulanan greve taşeron işçiler de katılmıştı. Ancak taşeron işçiler 2 gün sonra grev günü çalışmadıklarından dolayı yevmiyelerinin kesildiğini öğrendi. Sebebini soran taşeron işçilere “O gün fabrika çalışmadığı için herkesin izinli ilan edildiği, izin gününde de ücretlerini ödemeyeceği” yanıtını aldı.

İşçiler “Bütün ülkede yas var, 301 kardeşimizi katliam gibi bir olayda kaybetmişiz ama PETKİM patronları bizim bir günlük yevmiyelerimize göz dikmişler. Üstelik kadrolu işçiler çalışmadığı için biz eyleme katılmasak bile onların çalışmasını beklemek durumundaydık. Alınan karara biz de uyduk, yürüyüşe de katıldık. Ama ücretlerimizin kesilmesi, Soma’daki patron zihniyetinin PETKİM’de kol gezdiğini gösterdi” dediler.  Konuyla ilgili görüştüğümüz Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay konunun takipçisi olacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tavşanlı\'da madenciler Soma için yürüdü

SONRAKİ HABER

Her gün 1 bardak süt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...