20 Mayıs 2014 18:36

‘Soma'da yaşanan kader veya kaza değil katliamdır’

Bugün Eskişehir’de Doktorlar Caddesinde toplanan Eskişehirliler Soma katliamını protesto etmek için oturma eylemi ve ses çıkartma eylemi yaptı. 1 saat boyunca oturma eylemini sürdüren Eskişehirliler Soma’da yaşamını yitiren işçilerin isimlerini doktorlar caddesine yazdılar. Baretleri ve karanfilleriyle eyleme gelen Eskişehirliler “Susma haykır Soma göçük altında.”, “Hükümet istifa.”, “Madencinin feneri sönmeyecek.” Sloganlarını attı.

‘Soma\'da yaşanan kader veya kaza değil katliamdır’
Paylaş

Bugün Eskişehir’de Doktorlar Caddesinde toplanan Eskişehirliler Soma katliamını protesto etmek için oturma eylemi ve ses çıkartma eylemi yaptı. 1 saat boyunca oturma eylemini sürdüren Eskişehirliler Soma’da yaşamını yitiren işçilerin isimlerini doktorlar caddesine yazdılar.  Baretleri ve karanfilleriyle eyleme gelen Eskişehirliler  “Susma haykır Soma göçük altında.”, “Hükümet istifa.”, “Madencinin feneri sönmeyecek.” Sloganlarını attı.

Oturma eylemi sonrasında basın açıklamasını okuyan Bayram Çelikgöz, tam 1 haftadır başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı'ndan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan ölen işçilerin sayısı hakkında güvenilir bir açıklama gelmediğini belirtti.

Katliamın sorumlusunun AKP hükümeti olduğuna dikkat çeken Çelikgöz “Soma halkını yumruklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Soma'daki işçi katliamını örtbas etmeye çalışan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Soma Holding başkanı ve yöneticileri de yargılanmalıdır.” dedi

Çelikgöz “  Soma A.Ş. ''hizmet alımı'' yöntemiyle Eynez bölgesindeki maden ocağının taşeronudur. Asıl işveren ve sorumlu devletin kömür işletmeleri kurumudur.   Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmelidir.   Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin ailelerinin ve halkımızın başı sağ olsun.   Soma'da yaşanan kader veya kaza değil; katliamdır.  Hesabını soracağız.” Diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. (Eskişehir / EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma için yas tutmak da yasak

SONRAKİ HABER

CHP\'den 2 bakan hakkında gensoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...