23 Haziran 2011 05:37

Obama, çekilme takvimini açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama, bu yıl 10 bin, önümüzdeki yıl ise 23 bin askerin Afganistan’dan çekileceğini açıkladı.Obama, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, “Artık kendi ulusumuzu inşa etmeye odaklanma zamanı. Bu sadece bir başlangıç” dedi. ABD’nin uzun ve yıkıcı bir savaştan çıkmaya arzulu olduğunu

Obama, çekilme takvimini açıkladı
Paylaş

Obama, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, “Artık kendi ulusumuzu inşa etmeye odaklanma zamanı. Bu sadece bir başlangıç” dedi. ABD’nin uzun ve yıkıcı bir savaştan çıkmaya arzulu olduğunu belirten Obama, savaşın gidişatının geri çekilmeyi gerektirdiğini kaydetti.

Obama’nın açıkladığı çekilme takvimine göre, önümüzdeki aydan itibaren bu yılın sonuna kadar 10 bin asker, 2012 Eylül’üne kadar ise 23 bin asker Afganistan’ı terk edecek. ABD’nin Afganistan’da 70 bine yakın askeri bulunuyor. Bu gücün de önemli bir kısmının 2014 yılı Aralık ayına kadar ülkeden çekilmesi bekleniyor.

ABD’nin, Taliban rejimini devirmek için Afganistan’ı işgal ettiği 2001’den bu yana en az 1500 askeri öldü, 12 binden fazlası ise yaralandı. Savaşın Washington’a şu ana kadarki maliyetinin 440 milyar doları aştığı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YSK kararına karşı kepenkler açılmadı

SONRAKİ HABER

Taşeronlaşmaya karşı birlik çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...