20 Mayıs 2014 17:21

Esenyurtta gençler Soma için yürüdü!

Esenyurt Emek Gençliğinin çağrısıyla liseliler Soma için Esenyurt meydanında bir eylem gerçekleştirdi. Soma'da hayatını kaybeden 301 işçinin anıldığı eylemde, AKP Hükümetinin 12 yıllık icraatları da hatırlatıldı. Dershane önünden yürüyerek Esenyurt Meydanına gelen liseli gençler ''Kaza değil bu bir cinayet”, “Soma'yı unutma unutturma” sloganları attılar. Bunun ardından basın açıklaması okunarak Soma'ya dikkat çekildi.

Esenyurtta gençler Soma için yürüdü!
Paylaş

Esenyurt Emek Gençliği'nin çağrısıyla liseliler Soma için Esenyurt meydanında bir eylem gerçekleştirdi. Soma'da hayatını kaybeden 301 işçinin anıldığı eylemde, AKP Hükümetinin 12 yıllık icraatları da hatırlatıldı. Dershane önünden yürüyerek Esenyurt Meydanına gelen liseli gençler ''Kaza değil bu bir cinayet”, “Soma'yı unutma unutturma” sloganları attılar. Bunun ardından basın açıklaması okunarak Soma'ya dikkat çekildi.

Basın açıklamasını grup adına Emek Gençliği İl Yöneticisi Aynur Değirmenci yaptı. Değirmenci 19 mayıs Gençlik ve Spor bayramını hatırlatarak '' Her gün işçi ölümlerinin, sokaklarda kendi hak ve özgürlükleri uğruna acımazsızca katledilen gençlerin olduğu Türkiye'de gelin görün ki gençlik bayramı nasıl kutlandı” dedi.

Hükümete seslenen Değirmenci şöyle devam etti; “Hem çalışıp hem okuyan gençler var bu ülkede hatırladınız mı? Okul harçlığını çıkarmak için hatta bırakın okul harçlığını ekmek parasını çıkarmak için inşaatlarda, maden ocaklarında ölen çocukları, gençleri gördük biz. Dünyada iş cinayetlerinde 3.sırada yer alan Türkiye, işçi ölümleriyle sonuçlanan ve buna hala kaza, kader denilen lakin konu iş güvenliğine gelince de maliyet gerekçesiyle tümden yok sayılan bir toplu katliamın yeri. Daha bir kaç gün önce 300'ü aşkın maden işçisinin katledildiği Soma'da Türkiye tarihinin en büyük iş cinayeti yaşandı. Başbakan ne dedi? “Bu mesleğin fıtratında ölüm var.” Biz Emek Gençliği olarak “işsizlik, geleceksizlik, toplu katliam kaderimiz değildir” demeye devam edeceğiz.

Basın açıklamasının ardından AKP hükümetinin 12 yıl boyunca halka uyguladığı politikaları anlatan bir tiyatro gerçekleştirildi.Tayyip Erdoğan'ı canlandıran liseli genç ''Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan! 12 yıllık iktidarımı yıkılmaz bir güç ile devam ettirmekteyim. Yolsuzluk, hırsızlık benden bilinir, hele de iş can yakmaya gelince kendimden iyisini tanımam diyerek hükümetin uyguladığı politikaları eleştirdi. Roboski'den, Reyhanlıya, kadın cinayetlerinden, polis şiddetine kadar birçok konuya değinen liseli gençler alkış ve sloganlarla eylemi bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyne detoks

SONRAKİ HABER

Kurşunlu köyünü sevindiren karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...