20 Mayıs 2014 15:00

Ankara Engelsiz Filmler Festivali 21 Mayıs’ta Başlıyor

Ankara Engelsiz Filmler Festivali, herkesin kültürel yaşama katılma hakkına sahip olduğu şiarından yola çıkarak, etkinliklerinin tamamını görme, işitme ve ortopedik engelliler için erişilebilir bir altyapıda hazırlıyor.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali 21 Mayıs’ta Başlıyor
Paylaş

Ankara Engelsiz Filmler Festivali, herkesin kültürel yaşama katılma hakkına sahip olduğu şiarından yola çıkarak, etkinliklerinin tamamını görme, işitme ve ortopedik engelliler için erişilebilir bir altyapıda hazırlıyor. Festivalde gösterilen filmler Sesli Betimleme Derneği tarafından gerçekleştirilen sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor. Festivalin ‘Engelsiz Yarışma’sında Alphan Eşeli’nin Eve Dönüş: Sarıkamış 1915, Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş’un Gözümün Nûru, Ramin Matin’in Kusursuzlar, Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi ve Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar adlı filmleri yer alıyor. Can Kılcıoğlu’nun Karnaval’ı ve Mahmut Fazıl Coşkun’un Yozgat Blues’u ise yarışma dışı gösteriliyor.

‘Dünyadan’ bölümünde, Sally Potter imzalı Bir Hayalimiz Vardı (Ginger & Rosa, 2012); Mike Newell’ın Büyük Umutlar’ı (Great Expectations, 2012) ve Patrice Leconte’un İntihar Dükkânı (Le Magasin des Suicides, 2012) seyircilerle buluşacak. Türkiye’de engellilerin beyazperdede temsil edildiği Uğur Yücel imzalı Benim Dünyam ve Çağan Irmak imzalı Tamam Mıyız? gibi filmlerin gösterileceği bölümün yanı sıra, Hababam Sınıfı (1975) ve Guguk Kuşu (One Flew Over the Cuckoo’s Nest, 1975) da ilk kez görme ve işitme engelli izleyicilerle buluşacak. Kısa film gösterimleri, çocuklar için canlandırma sineması bölümü ve atölyesi gibi etkinliklerle zenginleşen program tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz.

Etkinlik Tarihi: 21-25 Mayıs
Etkinlik mekânı: Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ve Çağdaş Sanatlar Merkezi
Ayrıntılı bilgi için: www.engelsizfestival.com
 

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş için alternatif keşif

SONRAKİ HABER

Kadıköy’de #SomaİçinNeYapmalı forumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...