20 Mayıs 2014 14:05

Soma’da adı konmamış sıkıyönetim var

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, Adana Barosu ve Demokrat Avukatlar Grubu Soma’da avukatlara yönelik şiddet ve hukuksuzluğu protesto etmek ve Soma’da olması gereken hukuksal sürece dikkat çekmek için adliye arkasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Soma’da adı konmamış sıkıyönetim var
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, Adana Barosu ve Demokrat Avukatlar Grubu Soma’da avukatlara yönelik şiddet ve hukuksuzluğu protesto etmek ve Soma’da olması gereken hukuksal sürece dikkat çekmek için adliye arkasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan ÇHD Şube Başkanı Sefa Aydoğan gerekli tedbirleri almayan, buna uygun yatırımlar yapmayan işverenin TCK’de tanımlanan olası kasıtla birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

SAVCILIK MADEN ALANINI GÜVENLİK ALTINA ALMALIYDI

Aydoğan, Soma’da meslektaşlarına yapılan saldırıya ses çıkarmayan Savcılığın; delillerin karartılmasının önüne geçmek ve gerçek suçluları bulmak için suçun işlendiği yer olan maden sahasını olay duyulur duyulmaz güvenlik altına alıp kurtarma çalışmaları dahil sonraki süreci yürütmüş olması gerektiğini dile getirdi. Taşeronun kaldırılması, İLO’nun “madenlerde iş sağlığı ve güvenliği sözleşmesi”ni imzalaması gerektiğini belirten Aydoğan, Soma başta olmak üzere tüm iş cinayetlerinde sorumluların hesap vermeleri için hukuksal süreçlerin takipçisi olacaklarını aktardı.

135 KİLOMETREDE 9 KEZ DURDURULDULAR

Soma’ya giden Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Soma’da hukuksuzluğun hakim olduğunu belirterek devlet kurumlarına güveni kalmayan insanların acılarını yaşayamayacak duruma getirildiğini acısını yaşayanlara da gaz ve polis copu ile cevap verildiğini söyledi.  135 kilometre olan İzmir Soma yolunda 9 kez durdurularak neden orada olduklarının sorulduğunu dile getiren Çıtırık, Soma’da adı koyulmamış bir sıkıyönetim uygulandığını ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mahalleli, tren kazası olan hemzemin geçidi kapattı

SONRAKİ HABER

HDP’den başbakan ve bakanlar hakkında Soma gensorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...