18 Mayıs 2014 16:00

LGBTİ bireyler Soma için yürüdü

Cinsel ayrımcılığı ve Soma’daki madenci katliamını protesto eden LGBTİ bireyler Ankara’da yürüyüş yaptı.

LGBTİ bireyler Soma için yürüdü
Paylaş

Cinsel ayrımcılığı ve Soma’daki madenci katliamını protesto eden LGBTİ bireyler Ankara’da yürüyüş yaptı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyen LGBTİ bireyler, sık sık Soma’da yaşanan iş cinayetini protesto eden sloganlar attı ve katillerin cezalandırılmasını istedi. Yürüyüş güzergahı üzerinde Yatağan işçilerinin yanından geçilirken işçilere destek verildi ve “Yatağan işçisi yalnız değildir”, “Sınıfı bölenler, işçileri öldürenler” sloganları atıldı.

‘BATSIN ŞİDDET AHLAKINIZ!’

Çevredeki vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği yürüyüşte, cinsel ayrımcılığa karşı talepler de “Batsın şiddet, zulüm ahlakınız” sloganıyla belirtildi. Metrelerce uzunluktaki gök kuşağı rengindeki bayrağın taşındığı eyleme çevre binalarda oturanlar da aynı renkte bayraklarla destek verdi.

Yürüyüş sonrasında LGBTİ bireyler adına basın açıklamasını okuyan KAOS-GL üyesi Melahat Demir, yıllarca cinsel tercihlerinden dolayı çalışma yaşamında ve gündelik hayatta ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve öldürüldüklerini söyledi. Toplumun her kesimiyle dayanışma içinde olduklarının altını çizen Demir, işçi sınıfını bölenlerin homofobik politikaları hayata geçirdiğini belirterek, işçileri ve ezilen bütün kesimleri beraber mücadele etmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İspanya\'da madenciler Somalı sınıf kardeşlerini andı

SONRAKİ HABER

ANTEKS işçileri yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...